Copii beți pe uliță

0

Azi e ca într-o poveste suprarealistă, cu copii beți pe drumuri și Moș Crăciun Buzatu cu sacul plin de 200 de milioane de euro, e presa de weekend vasluiană în care poți să privești și să te crucești, mai ales că episcopul Hușului a fugit cu „ultima oră” în „imagini în exclusivitate, de la aeroport”, după ce mai fugise odată zilele trecute, dar fără imagini, dar tot cu exclusivitate. Dar de ce să fugă, dom’ le?! Nu putea să meargă?

Loading...

O situație foarte amețitoare de la Muntenii de Jos va impune în curând Poliției Rutiere ca, pe lângă indicatoarele cu „Atenție, copii!”, să monteze un nou tip de indicatoare, cu „Atenție, copii beți la volan!”. Asta pentru că, după cum scrie Vremea nouă… „Muntenii de Jos, locul unde minorii beau și apoi se urcă la volan”. Deci, e o regulă, poate chiar un regulament în comună ca copchii să se îmbete și să plece cu mașinile. Acțiunea se petrece într-un prezent contiuu, iar după Podul Înalt, comuna va ajunge foarte probabil curând să fie cunoscută pentru o altă mare ambuscadă…
De la ce pleacă Vremea nouă pentru o asemenea generalizare? De la câte cazuri? 100? 50? 10? 5, măcar? Nu, de la unul și… atât! „Un tânăr de 16 ani a fost prins de polițiști la volanul unui autoturism pe raza comunei Muntenii de Jos”, scrie ziarul, care completează că minorul a provocat un accident intrând într-o altă mașină și i s-a descoperit o alcoolemie cât vârsta la care a luat volanul în mână: 1,21. Dar, stați, că nu e totul! Pentru că „accidentul vine să completeze un tablou șocant după ce, în luna iunie, un tânăr de 22 de ani a provocat un accident de circulație, apoi a fugit de la locul faptei”. Păi, ăsta nu mai era minor! Atunci cum este Muntenii de Jos, locul unde minorii beau și apoi se urcă la volan”?! Nu este, dar titlu sună bine, iar povestea sună atât de bine, că l-ar fi impresionat mult mai mult și pe George Coșbuc, care în loc să compună poezia „naivă” „Iarna pe uliță”, ar fi scris mai degrabă ceva „realist” ca „Copii beți pe uliță”:

A-nceput de ieri să cadă
Câte un copil bat, acum a stat,
În mașini s-au tamponat,
Iar acum, toți stau grămadă
Peste stat.

Nu e poliție, dar e bine,
Şi pe râu e numai fum.
Vântu-i liniştit acum,
Dar năvalnic vuiet vine
De pe drum.

Sunt copii. Cu multe mașini,
De la crâșmă vin ţipând
Şi se-mping şi sar râzând;
Prin mașini ei fac mătănii;
Vrând-nevrând.

Gură fac ca roata morii;
Şi de-a valma se pornesc,
Cum prin gard se gâlcevesc
Vrăbii gureşe, când norii
Ploi vestesc.

Cei mai mari acum, din sfadă,
Stau pe-ncăierate puşi;
Cei mai mici, de alcool-aduşi,
Se scâncesc şi plâng grămadă
Pe la uşi.
(…)
Ba se răscolesc şi câinii
De prin curţi, şi sar la ei.
Pe la garduri ies femei,
Se urnesc miraţi bătrânii
Din bordei.

Ce-i pe drum atâta gură?
Nu-i nimic. Copii bețivi”.
– „Ei, auzi! Vedea-i-aş treji,
Parcă trece-adunătură
De turci!

De când nu a mai făcut sex, episcopul Hușilor e într-o alergare continuă, ca să-și mențină forma. Joi era „BOMBĂ: EPISCOPUL HUȘILOR A FUGIT ÎN GERMANIA!”, iar sâmbătă e „ULTIMA ORĂ: Imagini în exclusivitate, de la aeroport, cu fuga din țară a Episcopului Corneliu!”. „După ce apropiații săi au lansat zvonul că ar fi plecat în Germania, Episcopul fugar de la Huși a fost suprins în urmă cu câteva minute, în aeroportul din Iași, pregătindu-se de înbarcarea spre o destinație necunoscută”, scrie Vremea nouă sâmbătă. Bine, „înbarcarea” ar trebui să fie „îmbarcare”, dar nu asta e cea mai mare problemă a popii, cu care îți vine parcă să ții, să ajungă odată în Germania și să nu mai fugă atât, câte trei zile la rând. Parcă nimeni nu merită așa ceva, orice păcate ar avea! Doar câteva rânduri mai jos, „destinația necunoscută” devine cunoscută, pentru că „cursa spre care se face ambarcarea este către Viena, care poate fi destinația Episcopului sau, poate, doar un aeroport de tranzit spre Elveția sau Germania.

Nici nu poți să înțelegi de ce îl vor cei de la Vremea nouă pe popă neapărat în Germania, când el ba-i la Iași, ba pleacă la Viena! Oare de ce trebuie să ajungă în Germania?! Doar pentru că cei de la Vremea nouă au rămas setați pe zvonul inițial, sau ar putea exista acolo un paradis al popilor popo, Popomania, un Popoland, de care numai ei știu…?!

Oricum, există și vești bune, pentru că „Buzatu aduce la Vaslui un sac plin cu 200 de milioane de euro”. Da, 200 de milioane într-un sac și Buzatu vine cu el. Cine a spus că Buzatu a îmbătrânit?! E mai în formă ca popa de la Huși! Ar fugi și el, cu sacul, dacă nu ar fi DNA-ul…!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.