fbpx
-3.5 C
Vaslui
marți, 31 ianuarie, 2023

CONTROVERSE… Primăria Huși se pregătește de cheltuieli serioase cu Clubul Sportiv Municipal înființat acum 6 luni, pentru că, pe lângă angajații obiectivului, director și alte ajutoare ale acestuia, salarizați cu toții, instituția vrea să mai aducă și colaboratori, și ei plătiți din banii oamenilor. Cum primarul Ioan Ciupilan a spus că toate acestea vor fi suportate din bugetul public, copiii venind gratuit la prezumtivele activități sportive, „mișcarea” aceasta s-ar putea să îi coste ceva pe hușeni. Mai mult decât atât, cârcotașii susțin că, de fapt, acest Club Sportiv înființat pe bani publici, cu un scop cam vag enunțat, cam imprecis, ar fi o excelentă posibilitate de „atacat” bugetul local, dar și de creat locuri călduțe pentru tot felul de „colaboratori” sau, după caz, „directori de marketing”. Cum însă orice proces de intenție nu e frumos și nu e oportun, mai ales că, declarativ, toată lumea luptă din convingere pentru „mișcarea sportivă” din Huși, fără urmă de interes pecuniar, atunci, până la proba contrarie, rămâne valabil ce a spus executivul local, că nu e alt scop la mijloc decât binele și sănătatea copiilor din Huși.

Frăsuiala cu Clubul Sportiv Municipal, care, se pare, are numai 6 luni de existență și deja doi directori, are mai multe etape. Una dintre ele a fost în ședința de Consiliu Local, în care Cătălin Țocu a arătat cam cum stau lucrurile la proaspătul obiectiv. În cadrul aceleiași discuții, consilierul Țocu a venit cu propunerea ca celelalte Cluburi Sportive din oraș să fie scutite de la plata taxei de folosite a stadionului. „Își desfășoară activitatea pentru copiii din zonă. De fiecare dată când a venit în discuție necesitatea de a plăti această chirie, unii au spus „trebuie să închidem porțile”, odată s-a întâmplat ca și domnul primar să o facă, să își exprime dorința. Văd că revenim la această hotărâre de Consiliu Local. Am reușit să îl conving și atunci, am reușit să îl conving și mai târziu, cu altă ocazie, să nu o facă. Ar trebui să reglementăm legal acest aspect. Să acordăm o facilitate cluburilor sportive care se preocupă de copii, excluzând obligația de a plăti această chirie. Dacă facem un calcul…”, a spus Cătălin Țocu. Primarul Ioan Ciupilan a intervenit cu răspunsul.

Loading...

„Veniți cu antrenorii voștri, facem contract de colaborare, facem secția Clubului Municipal. Pentru că, în final, mie nu îmi trebuie „Clubul Jan Ciupilan”

„Am înțeles perfect ce vreți să spuneți. Când am înființat Clubul Sportiv al municipiului Huși, am zis să venim în favoarea mișcării sportive din municipiul Huși. Noi, Consiliul Local, avem o bază sportivă, s-au propus niște secții care să funcționeze, în care copiii să vină, să se poată antrena, să se formeze niște echipe, în care tot noi, Consiliul Local, să aprobăm prima colaborare cu un antrenor, care să se ocupe de acest lucru. Între timp, discutăm de niște Cluburi private. (…) Toate aceste Cluburi (private,n.r.) se desfășoară în baza sportivă de la Huși, unde dorim să mergem gratuit tot, dar toate utilitățile le plătim noi (Primăria, n.r.). Mai mult, copiii plătesc taxe”, a spus primarul Ciupilan, așternând cu această ultimă frază o liniște deplină în sala de ședință, pentru câteva secunde. „Plătesc taxe către Cluburile respective. Iar eu, când am acceptat ideea de Club Sportiv am zis, dom’ne, de ce să plătească copiii taxe? Haideți să facem noi secția… Le-am propus, și dacă vreți îl chemăm și pe Mădălin Căciulă, că era acolo, veniți cu antrenorii voștri, facem contract de colaborare, facem secția Clubului Municipal, pentru că, în final, mie nu îmi trebuie „Clubul Jan Ciupilan” sau Pajura sau… Îmi trebuie o activitate sportivă pe care noi, Consiliul Local, prin metode legale, să o putem finanța. Deci, în momentul în care eu desființez altă taxă, aș interzice efectiv să mai dau voie să mai facă cineva mișcare sportivă, lucru care nu mi se pare normal. Pentru că și stadionul acela trebuie să mai producă niște bani. Noi tot finanțăm, dar trebuie să mai vedem și cum putem obținem niște bani, în mod legal. Și pe Arena Națională și pe alte arene se duc echipe și joacă și plătesc”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

Cătălin Țocu: „Propunerea mea este să excludem de la plata acestor taxe Cluburile Sportive care desfășoară activitatea cu copii”

„E vorba de taxa de închiriere a stadionului municipal Huși, 118 lei/ora. Este inexact ce spunea domnul primar. Deci, nu la toate Cluburile din oraș se plătesc taxe. De exemplu, „Pajura” nu percepe niciun leu, ACS Hușana percepe 150 lei/lună, iar ACSM Hușana 100 de lei. Banii aceștia, la ACSM Hușana, un Club pe care îl susțin, nu ajung decât pentru plata antrenorilor. Unul dintre antrenori este plătit cu 1200 lei, în baza unui contract de activitate sportivă și cel de-al doilea cu 800 lei, în funcție de pregătirea profesională (…) Deci, propunerea mea este să excludem de la plata acestor taxe Cluburile Sportive care desfășoară activitatea cu copii, deci, practic, să legalizăm ceea ce se și întâmplă în prezent.

Consilierul Bobârnat: „Noi nu în ideea asta am înființat un Club Sportiv, ca să le dăm de treabă altor Cluburi. Noi am înființat să facem noi activități sportive”

„Eu nu sunt de acord, că noi nu în ideea asta am înființat un Club Sportiv, ca să le dăm de treabă altor Cluburi. Noi am înființat să facem noi activități sportive, iar cei care își desfășoară activitatea pe baza sportivă a Primăriei să plătească o taxă, o chirie, dacă le convine din punct de vedere economic. Primăria și-a asumat să facă ea niște activități”, a spus consilierul Radu Bobârnat.

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/clubul-sportiv-al-primariei-husi-o-mana-cereasca-pentru-oportunisti-pe-banii-husenilor/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
14CititoriConectați-vă

Robo Știri