Potrivit unui comunicat al Ministerului Fondurilor Europene (MFE), Consiliul Județean (CJ) Vaslui a semnat un contract de finanțare 5,8 mil. euro, bani eurropeni pentru a implementa faza a doua a proiectului prin care se realizează Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor solide, în jurul gropii ecologice de la Roșiești. Procedura de organizare a celei de-a treia licitații pentru concesionarea gropii ecologice și a stațiilor de transfer din Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești a fost demarată la începutul anului. Pe 6 ianuarie 2017 a fost publicat anunțul de participare la licitație pe SEAP.

Loading...

„Concret, se vor construi platforme de colectare selectivă a deșeurilor, patru stații de transfer în Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești și se vor închide depozitele neconforme existente în localitățile menționate, investițiile contribuind la reducerea riscului degradării mediului și la reducerea utilizării nesustenabile a resurselor”, se arată în comunicatul emis de MFE.

Potrivit aceluiași comunicat, măsurile implementate prin proiect vizează introducerea unor sisteme de tratare a deșeurilor, asigurarea unei rate de colectare a deșeurilor de 100% în zonele urbane și de 95% în zonele rurale, precum și promovarea colectării selective a deșeurilor reciclabile și biodegradabile.

„Toate activitățile finanțate prin proiect conduc la valorificarea și reciclarea deșeurilor și la protejarea rezervelor naturale. Promovăm astfel utilizarea resurselor în mod responsabil față de generațiile următoare, fără a le epuiza și fără a distruge mediul”, a spus ministrul Fodurilor Europene Rovana Plumb.

Proiectul CJ Vaslui este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 și continuă lucrările începute prin POS Mediu 2007 – 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.