Consilierii au votat din nou: Bârlădenii vor avea patinoar în Piața “Victoriei”

0

După două încercări eșuate ale primăriei de a amenaja și în această iarnă un patinoar artificial, consilierii social-democrați și cei liberali au ajuns la un acord. Patinoarul va fi amplasat pe platoul de lângă Hotel „Moldova” și va funcționa între 30 noiembrie – 31 ianuarie. 

Loading...

La ședința din 25 septembrie a Consiliului Local Bârlad, social-democrații s-au abținut de la vot atunci când li s-a cerut acordul pentru aprobarea unei taxe de trei lei/metru pătrat/lună pentru folosirea terenurilor în scopuri social-educative, culturale, sportive și/sau de agrement. Acesta lucru s-a tradus prin omorârea în fașă a inițiativei primarului Dumitru Boroș de a continua și în acest sezon rece cu amenajarea unui patinoar artificial pentru divertismentul bârlădenilor. Imediat după ce proiectul a fost respins, pesediștii s-au trezit să comenteze că nu și-au dat seama că despre patinoar era vorba…

„Istoria” s-a repetat la ședința din 25 octombrie, cu diferența că trei dintre pesediști, Constantin Gîlea, Sorin Răducanu și Cristina Tiron, au votat respectiva taxă. Când și-au dat seama ce au făcut, Gîlea și Răducanu au lăsat imediat mâna jos pentru a nu fi numărați la „pentru”. La proiectul ce viza „aprobarea programului și devizului estimativ al activităților cultural-artistice și sportive din luna noiembrie”, unde se făcea referire și la amenajarea patinoarului artificial, după vreo 20 de minute de ciondăneli în plen, social-democrații au fost împotrivă, așa că proiectul a fost respins.

Cea de-a treia încercare, care s-a consumat în cadrul ședinței extraordinare din 2 noiembrie, a fost cu noroc. Atât liberalii, cât și pesediștii au fost de acord cu proiectul ce viza „închirierea prin licitație publică a unui teren în suprafață de 650 de metri pătrați aparținând domeniului public al municipiului Bârlad, în vederea amplasării unui patinoar a cărui activitate va fi administrată de chiriaș”.

Potrivit caietului de sarcini aprobat de cei 16 consilieri prezenți, va fi scoasă la licitație o suprafață de 650 de metri pătrați, respectiv Piața „Victoriei” (platoul de lângă Hotel „Moldova”), firma câștigătoare având obligația să amenejaeze patinoarul pe minimum 600 de metri pătrați. Durata contractului va fi de cel puțin două luni (decembrie 2017 și ianuarie 2018), cu posibilitatea prelungirii pe încă o lună. Municipalitatea dorește să inaugureze obiectivul cu ocazia sărbătorii Sfântului Andrei (30 noiembrie), declarată zi nelucrătoare.

Tot firma câștigătoare se obligă să asigure cele necesare funcționării patinoarului în condiții optime: instalație de răcire, module, capete de module, furtune de legătură, mantinelă, agent de înghețare, căsuță cu destinația de garderobă și punct de închiriere, minimum 300 de perechi de patine etc. De asemenea, va plăti costurile energiei electrice și apei consumate, dar se va ocupa și de salubrizarea zilnică a zonei.

Odată inaugurat, patinoarul va fi deschis zilnic, după programul votat de consilieri (luni-joi – în intervalul orar 10-22, vineri-duminică și de sărbătorile legale și religioase – în intervalul orar 10-23).

Prețul de pornire e de 3 lei/metru pătrat/lună, însă firmele interesate trebuie să achite și o garanție de participare de 2.000 de lei și o taxă de participare de 100 de lei.

În aceeași ședință, consilierii au aprobat o rectificare bugetară prin care s-au alocat de la bugetul local 50.000 de lei pentru alimentarea cu energie electrică a patinoarului și 35.000 de lei pentru instalația de nocturnă a aceluiași obiectiv, cele două investiții urmând să fie folosite și cu ocazia altor evenimente.

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/consilierii-au-votat-din-nou-barladenii-vor-avea-patinoar-piata-victoriei/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.