La finele lunii septembrie, Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat organizarea, prin intermediul Institutului Național al Magistraturii (INS), a concursului pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor și procurorilor la curțile de apel, tribunale, judecătorii, precum și la parchetele de pe lângă acestea. În total, au fost vacantate sau urmează să fie vacantate până la 15 decembrie nu mai puțin de 126 de funcții de președinte și vicepreședinte de instanță și 132 de procuror general, procuror general adjunct, prim-procuror și prim-procuror adjunct.

Loading...

La nivelul județului Vaslui, vor fi vacantate doar două funcții de conducere. A fost “pus la bătaie” postul de președinte al Judecătoriei Vaslui (ocupat cu delegație de Ioan Octavian Ovac), pentru care s-au mai organizat câteva concursuri în ultimii doi ani, dar fără succes, și cel de prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, care până acum câteva luni a fost ocupat cu delegație.

Judecătorii și procurorii își pot depune dosarele la INS până pe 13 octombrie, urmând ca pe 19 octombrie să afle dacă le-au fost validate. Până pe 27 octombrie, trebuie să-și înscrie proiectul de management, iar pe 3 noiembrie să afle dacă se numără printre candidații ce îndeplinesc toate condițiile pentru a intra în concurs. Între 5-12 noiembrie va avea loc testarea psihologică, evaluarea capacității candidaților de a lua decizii și de a-și asuma răspunderea și verificarea la stres, între 17-29 noiembrie se va susține proiectul de management, iar pe 10 decembrie va avea loc proba scrisă. Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate pe 18 decembrie, iar tabelul de clasificare a candidaților, pe 19 decembrie.

Reamintim că, în urma concursului organizat în primăvară, începând cu data de 15 iulie, fotoliul de președinte al Tribunalului Vaslui este ocupat pentru următorii trei ani de Laura Monica Balan, care a venit de la Curtea de Apel Iași, iar cel de vicepreședinte al Judecătoriei Bârlad, de Gabriela Enache. De asemenea, fotoliul de prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui este ocupat de Ingrid Botezatu, fost prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, iar cel de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, de Mihaela Plopan.

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/concurs-pentru-functiile-de-conducere-de-la-instante/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.