fbpx
16.2 C
Vaslui
miercuri, 28 septembrie, 2022

Comuna Băcani, în top 3 al proiectelor aprobate prin „Anghel Saligny”!

De către

Loading...

18 august 2022

Primarul comunei Băcani, Vasile Stoica, a anunțat cu mândrie că localitatea pe care o conduce se află în top 3 județean al comunelor din județ cu cele mai mari proiecte aprobate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Asta înseamnă alimentare cu apă și canalizare. Proiecte în valoare de aproape 40 de milioane de lei.

„După o lungă perioadă de așteptare și multă răbdare, astăzi am curajul și onoarea să fac publice următoarele două proiecte de dezvoltare locală în comuna Băcani, care în viitorul apropiat (sper eu cât mai repede) vor fi scoase la licitație pentru execuție în patru sate: Suseni, Vulpășeni-Băltățeni, Băcani Deal”, le transmite primarul din Băcani, Vasile Stoica, locuitorilor, după ce Ministerul Dezvoltării a aprobat lista proiectelor aprobate spre finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

„Comuna Băcani se află în top trei UAT-uri în ce privește suma totală pentru dezvoltarea comunităților locale din județul Vaslui, cu o valoare de aproximativ 39.000.000 RON (aproximativ 8.000.000 euro) pentru realizarea a două proiecte: Înființare sistem de alimentare cu apă în Suseni, Vulpășeni, Băltățeni și Băcani Deal (14.900.000 lei) și Înfințare sistem de Canalizare (23.844.000 lei)”, spune primarul.

„În acest an, 2022, am trăit cu toții o perioadă foarte grea de secetă. Finanțarea acestor proiecte de modernizare a satelor noastre și totodată dezvoltarea acestora cu infrastructura și utilitățile necesare este un pas important spre normalitate, iar aceste fonduri trebuie investite cu multă responsabilitate în proiecte sustenabile, care să producă efecte pozitive în viața cetățenilor din comuna Băcani”, spune edilul din Băcani, care își manifestă regretul că anii trecuți comuna nu a putut depune proiecte, „din mai multe motive independente de voința noastră”.

„În anul 2021, am dat o declarație pe proprie răspundere, mi-am asumat responsabilitatea și am depus aceste două proiecte, care, în sfârșit, cu ajutorul Bunului Dumnezeu au fost aprobate!”, mai spune primarul, care își ia angajamentul pentru implementarea proiectelor: „Știm cu toții că va urma o perioadă foarte grea, pentru obținerea tuturor avizelor necesare, realizarea studiilor topo și geo, proiectare și, totodată, licitația pentru execuție a acestor proiecte, dar cu mâna pe inimă vă declar că suntem foarte motivați, datorită faptului că un număr mare de gospodarii”. Este vorba despre satele Șușeni, cu 180 de gospodării, Băltățeni, cu 200, Băcani Deal, cu 170, și Vulpășeni, cu 110 de gospodării (peste 2.000 de locuitori), care au nevoie urgent de aceste proiecte de dezvoltare locală. „Mulțumesc din suflet tuturor celor care m-au ajutat pentru realizarea documentațiilor necesare la astfel de proiecte și celor care au fost alături de mine și m-au susținut pentru ca aceste proiecte să fie aprobate pentru finanțare!”, a mai transmis primarul Vasile Stoica.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2022/08/comuna-bacani-in-top-3-al-proiectelor-aprobate-prin-anghel-saligny/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
12CititoriConectați-vă

Robo Știri