fbpx
17.7 C
Vaslui
miercuri, 28 septembrie, 2022

COMPENSARE… Autoritățile au decis recent ca amenzile aplicate pentru necompletarea formularului de localizare a pasagerului (PLF), care a fost obligatoriu pentru toate persoanele care intrau în România, să fie anulate, iar banii plătiți deja să fie restituiți. Însă nu toți românii vor primi banii înapoi.

Autoritățile au stabilit ca amenzile aplicate românilor pentru necompletarea formularului de localizare a pasagerului (PLF), care a fost obligatoriu pentru toate persoanele care intrau în România în perioada în care țara noastră a fost în stare de alertă COVID-19 să fie anulate. Potrivit legislației, persoanele care au plătit deja amenzile își pot recupera banii plătiți. Pentru a putea recupera banii plătiți, cei interesați trebuie să depună la Fisc, în cel mult 90 zile de la data intrării în vigoare a acestei proceduri, o cerere de restituire. Cererea poate fi depusă în format tipărit sau va putea fi transmisă prin mijloace electronice. Cererea de restituire va trebui să fie însoțită atât de copii ale documentelor de plată, cât și o copie a actului de identitate ale plătitorului/ solicitantului și va trebui să cuprindă următoarele informații: numele și prenumele solicitantului; codul numeric personal; domiciliul solicitantului; suma și natura creanței solicitate la restituire; codul IBAN aferent contului în care se solicită restituirea, în cazul în care nu se optează pentru restituirea sumei în numerar; banca la care este deschis contul în care se solicită restituirea sumei; motivul pentru care se solicită restituirea sumei, temeiul legal al solicitării și documente justificative.

Loading...

Nu toți românii își vor primi înapoi amenzile pentru necompletarea formularului PLF

După depunerea cererii și a tuturor documentelor cerute, Fiscul va verifica dacă solicitantul are restanțe la plata taxelor și impozitelor. În cazul în care solicitantul are obligații de plată, sumele solicitate a fi restituite vor fi folosite pentru compensarea obligației bugetare restante. Cu alte cuvinte, dacă nu v-ați plătit impozitul la casă sau la mașină, statul va reține banii pentru a acoperi acele dări.

În cazul în care suma ce trebuie restituită este mai mică decât obligațiile restante ale solicitantului, se vor acoperi integral restanțele și, practic, solicitantul nu va mai primi niciun ban.

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/nu-toti-vasluienii-care-au-fost-amendati-pentru-necompletarea-documentului-plf-isi-vor-primi-banii-inapoi/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
12CititoriConectați-vă

Robo Știri