Cine vrea să fie șeful Poliției Locale Bârlad?

0

După un interimat care a ținut mai puțin de patru luni, postul de director executiv al Poliției Locale Bârlad a fost scos la concurs. Doritorii trebuie să aibă studii de masterat sau postuniversitare în anumite domenii și să nu fi fost condamnați penal.

Loading...

Fotoliul de director executiv al Poliției Locale Bârlad, serviciu public aflat în subordinea Consiliului Local, este ocupat interimar de Constantin Olariu, șeful Biroului Rutier. El deține funcția de la începutul lui iunie, adică de la pensionarea pe caz de boală a lui Vasile Rădoi, cel care a condus Poliția Locală Bârlad încă din anul 2005, odată cu înființarea ei.
Pentru că orice interimat trebuie să ia sfârșit, iar postul de conducere să fie ocupat prin concurs și nu din dispoziția primarului, anunțul referitor la organizarea unui examen a fost postat pe site-ul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, urmând ca aspiranții să-și depună dosarele în termen de 20 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial, partea a III-a. Concursul propriu-zis a fost programat pentru 18 octombrie, de la ora 10, la sediul Primăriei Bârlad, urmând ca interviul să aibă loc în termen de cinci zile lucrătoare.
Se vor putea înscrie numai persoanele care îndeplinesc condițiile generale prevăzute de art. 54 din Legea nr. 188/1999, privind Statutul funcționarilor publici, cu modificările și completările ulterioare, inclusiv să nu fi fost destituite dintr-o funcție publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii șapte ani. De asemenea, trebuie să nu fi desfășurat activitate de poliție politică sau să fi fost condamnate pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra statului sau contra autorității, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiției, de fals ori a unor fapte de corupție sau a unei infracțiuni săvârșite cu intenție, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcției publice, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea.
Totodată, candidații trebuie să îndeplinească anumite condiții specifice: să aibă studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul științe sociale sau în domeniul științe inginerești, sau să fie absolvenți ai Academiei Militare ori ai Academiei de Poliție, să aibă studii de masterat sau postuniversitare în domeniul administrației publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice, în condițiile legii, să aibă o vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice de minimum trei ani.

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/cine-vrea-sa-fie-seful-politiei-locale-barlad/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.