Cinci ani de închisoare pentru Denis „pericol public”

0

Loading...

SENTINTÃ…Denis Rãianu, un tânãr din comuna Suletea, care a furat de prin curtile oamenilor si a jefuit douã biserici, fost condamnat, ieri, de judecãtorii Curtii de Apel Iasi, la închisoare pentru 5 ani, dupã ce în ianuarie acesta obtinuse o pedeapsã cu suspendare. Denis Rãianu fusese condamnat la doi ani si 20 de zile de închisoare, fiind vinovat de comiterea a patru furturi. Dupã ce a primit pedeapsa cu suspendare, nu s-a linistit si a mai comis alte douã furturi, fiind ridicat de politisti si bãgat în arest preventiv. Acum, suletenii pot rãsufla usurati: Denis Rãianu, de 20 de ani, va executa cinci ani si 40 de zile de închisoare.

Denis Rãianu si-a început cariera de hot la doar 19 ani, fiind cunoscut de cãtre întreaga comunitate din Suletea, mai ales din satul Fedesti, pentru furturile comise în comuna unde locuia fãrã forme legale. În septembrie 2015, a intrat noaptea în casa unei bãtrâne, cãreia i-a furat telefonul mobil. Câteva zile mai târziu a prãdat un magazin, de unde a furat tigãri. Apoi a intrat prin efractie în douã biserici din comunã, din satele Rãscani si Suletea, de unde a furat banii din cutia milei si a distrus vesmintele preotilor. La sfârsitul lui iulie 2016, în timp ce era cercetat pentru furturile comise în 2015, Denis „pericol public”, purtând cagulã si mãnusi, a intrat în casa unui vecin cãutând sã fure lucrurile de valoare. A fost surprins de acesta, care l-a recunoscut si l-a prins de organele genitale, moment în care hotul a scãpat prada cu care se pregãtea sã disparã.  „Trimis în judecatã pentru 4 infractiuni de furt calificat, Judecãtoria Bârlad l-a condamnat la câte un an si 4 luni pentru furturile din biserici, la un an si 2 luni pentru furtul din casa vecinului, în ciuda faptului cã prejudiciile nu au fost recuperate”, au spus anchetatorii. Prin contopirea pedepselor, instanta a dispus condamnarea lui Denis Rãianu la 2 ani si 2 luni de închisoare, cu suspendarea executãrii pedepsei, si 60 de zile de muncã în folosul comunitãtii, a câte 2 ore de muncã efectivã/zilnic. Dar Denis Rãianu nu s-a potolit, astfel cã, în timp ce era sub supraveghere, acesta a mai comis încã alte trei infractiuni de furturi. În luna iunie, judecãtorii bârlãdeni au emis o sentintã privativã de libertate de 3 ani si 10 luni pentru noile fapte. Tot ei au decis cã: „Pedeapsa rezultatã de 3 (trei) ani 1 (una) lunã si 10 (zece) zile închisoare se adaugã la pedeapsa de 2 (doi) ani 2 (douã) luni si 20 (douã zeci) zile închisoare inculpatul Rãianu Denis Serban urmând sã execute pedeapsa finalã de 5 (cinci) ani 3 (trei) luni si 30 (treizeci) de zile.”, au decis judecãtorii bârlãdeni. Sentintã mentinutã de Tribunalul Vaslui.

Judecãtorii ieseni l-au iertat pe Denis de aproape trei luni de închisoare

Ieri, la Curtea de Apel Iasi s-a dat sentinta pentru apelul fãcut de Denis Rãianu, care cerea reducerea pedepsei. Si a obtinut aproape trei luni de reducere. Iatã ce au decis judecãtorii ieseni:

„Condamnã pe inculpatul Rãianu Denis Serban la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru sãvârsirea infractiunii de furt calificat (3 acte materiale din noaptea de 18/19/03.2017, persoane vãtãmate Parohia Suletea, Anghelache Cezarina si Irimia Adnana Nicoleta). Constatã cã infractiunile din data de 20/21.06.2016 în dauna persoanei vãtãmate Cain Veronica si 13/14.01.2017 în dauna persoanei vãtãmate Arteni Mãrioara sunt concurente cu infractiunile pentru care a fost condamnat acelasi inculpat si cu infractiunea din data de 18/19.03. 2017, în dauna persoanelor vãtãmate Parohia Suletea, Anghelache Cezarina si Irimia Adnana Nicoleta, aceasta din urmã fiind sãvârsitã în termenul de încercare al suspendãrii executãrii aceleiasi pedepse stabilite de Judecãtoria Bârlad. Mentine dispozitia instantei de fond privind anularea suspendãrii sub supraveghere a executãrii pedepsei de 2 ani 2 luni si 20 zile închisoare, inculpatul Rãianu Denis Serban urmând sã execute pedeapsa finalã de 5 (cinci) ani si 40 (patruzeci) zile închisoare.”. Suletenii pot rãsufla usurati!

http://www.vremeanoua.ro/lepra-comunei-suletea-denis-raianu-a-ajuns-la-inchisoare

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/cinci-ani-de-inchisoare-pentru-denis-%e2%80%9epericol-public

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.