20.1 C
Vaslui
24 aprilie, 2024

Cifre care îngrjorează! Județul Vaslui are mai mulți pensionari decât salariați

Posted by:

24 mai 2023

La finalul anului trecut, numărul mediu al pensionarilor de asigurări sociale de stat din județul Vaslui era de 80.444 de persoane. Potrivit datelor Direcției Județene de Statistică Vaslui, la sfârşitul lunii februarie 2023, în judeţul Vaslui s-a înregistrat un număr de 57.532 salariaţi.

Raportându-ne la aceste valori, reiese că la un pensionar revin 0,71 salariaţi.

Pensionarii sistemului de asigurări sociale de stat din județul Vaslui primesc cele mai mici pensii din țară. Pensia medie din județul Vaslui se situează la nivelul de 1.632 de lei.

La nivel național, pe ultimele locuri în ceea ce privește cuantumul pensiilor se clasează județele Botoșani cu o pensie medie de 1.588 de lei, județul Giurgiu cu o pensie de 1.603 lei și județul Vrancea cu o pensie medie de 1.603 lei.

Nemulțumiți de valoarea pensiilor care nu acoperă nevoile zilnice, pensionarii vasluieni au cerut bani în plus la pensii și sprijin pentru cei mai săraci pensionari.

„Să crească nivelul de trai al pensionarilor că este un dezastru. Toate s-au scumpit și nu ai cum să faci față. Pentru a trăi bine, pensia ar trebui să fie de 2.500 de lei” , a spus Gheorghe Iacob, președintele Comitetului Județean al Persoanelor Vârstnice Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

Partajează asta:

Sursa: https://estnews.ro/2023/05/24/cifre-care-ingrjoreaza-judetul-vaslui-are-mai-multi-pensionari-decat-salariati/

Ultimă oră

Același autor