Cel mai controversat procuror din Bârlad îsi ia tãlpãsita. Colegii dau bairam!

0

Loading...

EXPLOZIV… Procuroarea Simona Elena Mocanu, cea mai controversatã procuroare din Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad (PJB), si-a cerut transferul la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Brasov, începând cu 15 octombrie. Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) a aprobat transferul solicitat de procuroarea Mocanu, însã aceasta lasã în urmã câteva anchete care au surprins Bârladul, cum ar fi cel al fostului sef al Politiei Bârlad, al psihologului Ionel Brãtianu, dar si cele care îi vizeazã pe interlopii înfrãtiti cu mafia gulerelor albe din Bârlad. Existã voci care spun cã dosarul penal în care a fost acuzat comisarul sef Vasile Chelaru are datã solutia de clasare, de la la Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Iasi, solutie care va fi fãcutã publicã în curând. Surse din rândul politistilor si magistratilor bârlãdeni sustin cã tocmai acest lucru, care dovedeste cu subiect si predicat cã împreunã cu o grupare de politisti din Politia Bârlad si Husi, procuroarea Simona Mocanu a confectionat acest dosar, care a pus capãt carierei de politist a cms. sef Vasile Chelaru, stã la baza transferului cerut de controversata procuroare. Cert este cã, odatã cu plecarea ei din PJB, ies la ivealã lucruri uimitoare despre cea care era spaima infractorilor din Bârlad.

Procuroarea Simona Elena Mocanu a fost transferatã, la cererea sa, la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Brasov. Transferul a fost aprobat în sedinta CSM din 26 septembrie, când a mai fost aprobat încã un transfer al unui procuror de la PJB. Este vorba despre Loredana Georgiana Bãlãnoiu, care a fost transferatã la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Sectorului 2 Bucuresti. Ambele transferuri au fost fãcute la cererea procurorilor respectivi. Transferul va intra în vigoare de pe 15 octombrie, procuroarea Simona Mocanu fiind în concediu pânã atunci. Pe 30 septembrie a fost ultima ei zi de muncã la PJB. Procuroarea Simona Elena Mocanu este cea care a instrumentat si coordonat controversatul dosar penal în care au fost implicati cms. sef Vasile Chelaru, fostul comandant al Politiei Bârlad, precum si Ionel Brãtianu, psihologul cel mai cunoscut al Directiei de Protectie a Copilului din Vaslui, care activeazã la Centrul de Primire în Regim de Urgentã a Copilului Abuzat, Neglijat si Exploatat (CPRUCANE). Despre aceastã procuroare existã multe informatii, unele de-a dreptul înfricosãtoare. Dacã ceea ce se spune ar fi si adevãrat, atunci lumea justitiei bârlãdene ar sãri în aer. Cert este cã dosarul penal, care i-a adus sfârsitul carierei de politist a cms. sef Vasile Chelaru, a fost unul de la care a început si sfârsitul carierei de procuror al Simonei Mocanu la PJB. Vã reamitim cã acesta a fost obligat sã se pensioneze anul trecut în septembrie, dupã ce a fost retinut si trimis 24 de ore în arestul IPJ Vaslui, de procuroarea Mocanu, sub acuzatia de favorizarea infractorului, delapidare si abuz în serviciu. Fostul sef al politistilor bârlãdeni a fãcut plângere la procurorul-sef al Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui împotriva procurorului de caz, Simona Mocanu, care a dispus abuziv, spune el, efectuarea perchezitiilor. De asemenea, Vasile Chelaru a directionat aceeasi plângere si cãtre un Departament Special din cadrul Parchetului General, care se ocupã de abuzurile comise de procurori în teritoriu. Totodatã, acesta a înaintat si o plângere cãtre seful Politiei Române, unde a sesizat faptul cã este victima unor abuzuri comise de procurorul de caz si a unor politisti din institutia pe care o conduce. Urmare a acestor plângeri, cazul cms. sef Vasile Chelaru, a fost redirectionat cãtre Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Iasi, unde au fost audiati peste 30 de politisti bârlãdeni, care au arãtat cu probe cã acuzatiile aduse comisarului sef Vasile Chelaru sunt neîntemeiate. Procurorul iesean de la Curtea de Apel Iasi va emite în curând decizia de clasare acestui dosar, prin care cms. sef Vasile Chelaru este absolvit de orice acuzatie i-a fost adusã de procurorul Simona Mocanu. Se pare cã tocmai pentru cã nu va putea suporta aceastã „înfrângere” în fata lui Vasile Chelaru, precum si oprobiul bârlãdenilor care o acuzã cã a distrus o carierã, un om si o familie, stã la baza transferului cerut de procurorul Simona Mocanu.

Procuroarea „lucratã” din interior. Bucurie mare la aflarea vestii cã a fost transferatã

POTOP…Surse din PJB spun cã procuroarea care a bãgat spaima în infractori era, de fapt, si cosmarul colegilor sãi de la Parchetul Bârlad, de la grefier, pânã la procuror, chiar si a jandarmului de la intrare. Se vehiculeazã cã avea mai multe plângeri la procurorul sef Sorin Armeanu, de la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui, prin care câtiva politisti au cerut sã fie anchetatã pentru cã i-ar fi hãrtuit sexual. Este totusi greu de crezut acest lucru. Seamãnã teribil cu scenariul pe care violatorul Andrei Silvian Spiridon, acuzat si condamnat definitiv cã a violat o olimpicã, l-a aruncat pe piatã. Cazul a fãcut la acea vreme multã vâlvã în Bârlad. Pe parcursul anchetei, Andrei Silvian Spiridon o acuza sus si tare pe procuroarea Simona Mocanu cã i-a fãcut propuneri rusinoase, iar el a refuzat-o si de aici i s-au tras toate problemele cu justitia. Mai mult, se pare cã procuroarea Simona Mocanu, împreunã cu gruparea de politisti bârlãdeni, ar fi vrut sã-i fabrice unui alt politist din Bârlad, a cãrui sotie este procuror, un dosar penal. Tinta era chiar colega sa de la Parchet, însã nu s-a concretizat nimic. Cazul a ajuns în atentia Inspectiei Judiciare.

Judecãtori luati la ochi de procuroare

CONFLICT…La CSM, se spune, cã existã mai multe plângeri împotriva procuroarei din Bârlad, acum transferatã la Brasov, inclusiv de la doi judecãtori de la Judecãtoria Bârlad, cu care aceasta ar fi intrat în conflict. I-a acuzat, fãcând plângere tot la CSM, cã dau pedepse prea blânde infractorilor ale cãror dosare erau instrumentate de acesta. Este vorba despre dosarul contrabandistilor de tigãri, de acum douã luni, când s-au fãcut 19 perchezitii cu Politia de Frontierã, iar rudele apropiate ale bulibasei Radian Brãtianu au fost retinute si apoi eliberate de judecãtori din lipsã de probe. Ca o ultimã picanterie, se spune la PJB, vineri, 30 septembrie, când a fost ultima zi de muncã a procuroarei Simona Mocanu, a fost mare petrecere printre grefieri si procurori, fostii colegi închinându-se cã au scãpat de colega lor. Se spune cã grefierii erau dati afarã din interogatorii, pentru cã aceasta îi bãnuia cã furnizeazã informatii din anchete rudelor celor inculpati. Multi dintre ei îsi luau concedii medicale, doar ca sã scape pe corvada de a intra în dosare cu aceasta.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/cel-mai-controversat-procuror-din-barlad-isi-ia-talpasita-colegii-dau-bairam

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.