Ce mai pun la cale apicultorii vasluieni? Cu câțiva stupi nu se face mierea județului!

0

Județul Vaslui se pregătește să devină unul dintre cei mai puternici producători de miere din țară pentru copii, deși este foarte slab în ceea ce privește reprezentarea.

Loading...

Târgul Național al Mierii, organizat săptămâna trecută la București, a avut din partea Asociației Crescătorilor de Albine (ACA) Vaslui un singur reprezentant. Anul trecut, aceeași poveste.
vasile Puf, președintele ACA Vaslui, spune că nu poate face nimic dacă membrii nu au inițiativa de a participa: “Am avut un singur reprezentant cu stupi, dar să știți că am fost extrem de apreciați. Nu putem forța membrii să plece la București”.
Deci, când vine vorba să ne măsurăm “forțele” apicole cu celelalte județe, dintre cei 6.000 de stupari care fac parte din asociația județenă, numai unul se găsește să dea piept cu albinele celorlalți. Pe de altă parte, județul Vaslui se pregătește să devină unul dintre principalii furnizori de miere de albine pentru copii deoarece mierea produsă la noi este în cantități foarte mari – 1.000 de tone anual – și de foarte bună calitate.
Conform unui anunț al Ministerului Educației, anul acesta, peste 1,5 milioane copii vor primi lunar câte un borcan cu miere polifloră, costurile programului național fiind de aproape 17 milioane de lei.

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/ce-mai-pun-la-cale-apicultorii-vasluieni-cu-cativa-stupi-nu-se-face-mierea-judetului/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.