Judecătorii Tribunalului Vaslui au decis condamnarea la 10 ani de închisoare a tânărului de 20 de ani, Ionuţ Ursu, judecat sub acuzaţia de omor calificat, şi interzicerea drepturilor civile pe o perioadă de 4 ani, după executarea pedepsei. 

Loading...

Autorul crimei a scăpat cu o pedeapsă blândă pentru că în faţa judecătorilor şi-a recunoscut în totalitate faptele, fiind judecat doar în baza probelor administrate în timpul urmăririi penale. Sentinţa instanţei vasluiene nu este definitivă. 

Crima care a revoltat comunitatea locală din zonă s-a petrecut în luna mai, anul curent, iar acheta procurorilor avea să scoată la iveală detalii cutremurătoare. 

Minora, originară din localitatea Ghergheşti, fusese condusă la casa criminalului chiar de mama sa, care era de acord ca fiica sa să se mărite, deşi era doar o copilă.

Ucisă în timp ce mamele sărbătoreau peţitul

În timp ce mama fetei şi mama băiatului sărbătorea peţitul, copila de 14 ani era ucisă la câteva sute de metri de casă pentru că nu vroia să-şi înceapă viaţa sexuală cu cel ce o ceruse în căsătorie. Copila l-a refuzat, spunându-i că este prea mică, iar gestul ei avea să atragă furia tânărului, care a sugrumat-o cu şiretul de la un pantof.

Ulterior, tânărul a revenit la locuinţă, iar la întrebările celor două mame în legătură cu lipsa minorei le-a spus că a condus-o pe drumul spre casă, minţind că fata a vrut să revină la domiciliul ei.

Peste noapte, mama victimei a rămas la familia criminalului, continuând petrecere. Abia a doua zi după amiază a ajuns acasă şi a constatat că fiica ei nu se întorsese

Mama victimei a anunţat dispariţia fetei la 112. Iniţial, femeia a declarat poliţiştilor că minora ar fi plecat voluntar de acasă. După declanşarea cercetărilor, poliţiştii aveau să constate că de fapt copila dispăruse de la casa criminalului, care locuia în satul vecin, Valea Cânepii (Ivăneşti). Existând suspiciuni că fata ar putea fi victima unei infracţiuni, poliţiştii au declanşat operaţiuni de căutare pe dealurile din apropiere, la care au participat, pe lângă forţele de ordine, şi săteni, printre aceştia fiind şi tânărul care a ucis-o.

Iniţial, Io Ursu a declarat poliţiştilor că el ar fi condus fata până pe un deal, care desparte cele două sate, şi că apoi fata şi-a continuat drumul de una singură. Ultrerior, însă, după aproape 24 de ore de căutări, poliţiştii suspectând că tânărul a ucis-o, au mers din nou la domiciliul acestuia şi i-au spus că au găsit cadavrul tinerei, deşi în realitate minora nu fusese descoperită. Atunci, Ionuţ Ursu a recunoscut crima.   

Sursa: http://adevarul.ro/locale/vaslui/ce-decis-judecatorii-cazul-terifiant-fetei-14-ani-ucise-nu-vrut-faca-sex-viitorul-sot-ziua-petitului-1_5a03053f5ab6550cb8f401ec/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.