13.7 C
Vaslui
27 aprilie, 2024

Cazurile de gripã au limitat programul de vizite la spitalul din Bârlad!

32 de minute ago

COVID-19 NU.. GRIPÃ, DA! Situatia cazurilor de Covid-19 în spitalul bârlãdean nu este una în crestere, nu sunt forme severe ale bolii. Medicii vorbesc despre forme usoare, care nu necesitã internarea. Astfel, în Spitalul Municipal de Urgentã „Elena Beldiman”, în perioada 12-18 februarie, s-au internat 11 pacienti cu Covid-19, din care 0 pacienti în ATI. Sunt internati zece pacienti la Boli infectioase si unul la Cardiologie. Pacientii cu Covid au prezentat forme medii de boalã, fãrã necesar de oxigen. „Observãm o crestere a numãrului de cazuri în CPU, din 22 persoane testate, cu simptome specifice bolii, 11 au fost pozitivi. S-au luat si câteva mãsuri pentru a nu se rãspândi boala Covid în spital, si anume: Triajul personalului medico-sanitar la intrare în turã; Limitarea vizitatorilor la o singurã persoanã,cu purtarea obligatorie a mãstii de protectie; Testarea pacientilor cu simptomatologie în CPU; Testarea pacientilor cu internare programatã (cu bilet de trimitere), precum si Educatie sanitarã”, a precizat dr. Gabriela Danis, director medical al spitalului.

„Vorbim despre a doua sãptãmânã de crestere consecutivã a numarului de cazuri cu simptomatologie respiratorie, în intervalul 12-18 februarie 2024 au fost internate 9 cazuri infectate cu SARS – CoV- 2 COVID – 19, în diferite sectii si compartimente. Trendul crescãtor se mentine si în acest moment, apar cazuri noi, dar din fericire nu sunt forme grave, niciun caz Covid nu este internat în ATI. În sectia de Boli infectioase sunt internati doi adulti si un copil cu gripã confirmatã prin teste de gripã, iar dintre pacientii prezenti în sectie, majoritatea sunt cu afectiuni respiratorii, viroze, bronhopneumonii și pneumonii. În acest context, începând cu data de 22 februarie, conducerea unitãtii a hotãrât limitarea programului de vizitã în urmatoarele trei sãptãmâni, pentru limitarea extinderii cazurilor de Covid/Gripã în toate sectiile si compartimentele unitãtii noastre”, a transmis managerul spitalului din Bârlad, Ciprian Cosmin Feraru. Recomandarea pentru vizitatori este clarã: sã nu stationeze mai mult de 5 minute în salon, sã intre doar o persoanã, sã poarte echipament de protectie la intrare în salon (mascã, halat, papuci de unicã folosintã) si sã-si dezinfecteze mâinile la intrarea si la iesirea din sectie. Programul de vizitã propus de conducerea spitalului este: Luni – Vineri între orele 12.00-13.00 si 18.00 – 19.00, Sâmbãtã – Duminicã între orele 10.00 – 12.00 si dupã amiaza între 15.00 – 16.00. Se va permite accesul doar a unui vizitator la un pacient; Durata de vizitare va fi de 5 minute; Vizitatorii vor purta echipament de protectie la intrarea în sectie (mascã, halat, papuci de unicã folosintã); La intrarea si pãrãsirea salonului/spitalului îsi vor dezinfecta mâinile, prin frecare, aplicând dezinfectantul existent într-un dispenser de perete, amplasat la loc vizibil. Virozele, inclusiv gripa, NU SE TRATEAZÃ CU ANTIBIOTICE.

Cazurile de Covid, minime în tot judetul Vaslui

Situatia epidemiologicã privind COVID-19, în perioada 12-18 februarie la nivelul judetului Vaslui, se prezintã astfel: 11 cazuri confirmate în ultimele 7 zile; 0 persoane decedate în perioada sus mentionatã; în perioada 12 – 18 februarie au fost vaccinate 0 persoane; numãr de vaccinãri complete la copii cu vârsta cuprinsã între 5- 17 ani în acest an – 0.

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/cazurile-de-gripa-au-limitat-programul-de-vizite-la-spitalul-din-barlad/

Ultimă oră

Același autor