16.8 C
Vaslui
28 aprilie, 2024

Cateheze săptămânale la Catedrala Episcopală din Huși, pe parcursul Postului Mare

Vineri, 15 Martie 2024

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, în perioada Postului Mare, la Catedrala Episcopală din Huși vor fi susținute cateheze, având ca tematică „Patimile – cauzele și urmările lor”.

„În cadrul catehezelor se va prezenta modul de manifestare al patimilor și urmările acestora, precum și mijloacele de vindecare, prin cultivarea virtuților opuse fiecărei patimi.

Întâlnirile vor avea loc în fiecare duminică seară, după Slujba Vecerniei și a Pavecerniței Mici, cu excepția primei cateheze, care va fi ținută în seara zilei de luni, 25 martie.

Cateheza din data de 31 martie va prezenta patima lăcomiei pântecelui și a desfrânării, cea din 7 aprilie iubirea de arginți și mânia, apoi, pe 14 aprilie, se va vorbi despre tristețe și trândăvie. Ultima cateheză va fi pe 21 aprilie, despre mândrie și slava deșartă”,

a precizat părintele protosinghel Dositei Gorbachevskiy, eclesiarhul Catedralei Episcopale din Huși.

Amintim că pe parcursul Postului Mare, la Catedrala Episcopală din Huși, Liturghia Darurilor mai înainte sfințite va fi oficiată zilnic, în cursul săptămânii, de luni până vineri. În zilele de luni, miercuri și vineri, Liturghia Darurilor va fi oficiată începând cu ora 17.00.

Preasfințitul Părinte Episcop Ignatie va oficia, în fiecare zi de luni, Liturghia Darurilor mai înainte sfințite la Catedrala din Huși, iar în după-amiezile zilelor de miercuri și vineri, va sluji în parohiile din cele trei protopopiate din Eparhie.

La îndemnul Preasfinției Sale, în bisericile parohiale, această slujbă va fi săvârșită în după-amiaza zilelor de miercuri și vineri, pe tot parcursul Postului Mare.

Sursa: https://episcopiahusilor.ro/cateheze-saptamanale-la-catedrala-episcopala-din-husi-pe-parcursul-postului-mare-0

Ultimă oră

Același autor