18.4 C
Vaslui
4 mai, 2024

Cărți funciare gratuite, pentru proprietarii vasluieni din mai multe comune

De către

18 aprilie 2024

Vasluienii din Banca, Dodești, Drânceni, Duda-Epureni, Puiești și Tutova pot beneficia de lucrări gratuite de înregistrare a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) desfășoară lucrări de înregistrare a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, proces gratuit pentru cetățenii din mai multe comune vasluiene, printre care Banca, cu aproximativ 12.893 de imobile și o suprafață de 10.449 hectare, și alte comune ca Dodești, Drânceni, Duda-Epureni, Puiești și Tutova, fiecare cu propriile lor estimări de imobile și suprafețe cadastrale.

ANCPI a emis anul trecut un număr de 25.728 de cărți funciare gratuite pentru proprietarii de imobile din județul Vaslui, în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023.

La nivel național, lucrările de cadastru vizează o suprafață de peste 6,3 milioane de hectare, acoperind 2.352 de unități administrativ-teritoriale.

Finanțarea acestor proiecte este asigurată din veniturile proprii ale ANCPI, precum și din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară. Până în prezent, ANCPI a finalizat lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor în peste 233 de unități administrativ-teritoriale și 25.763 de sectoare cadastrale, cu o suprafață totală de peste 5,4 milioane de hectare.

În prezent, ANCPI desfășoară lucrări de cadastru la nivelul întregii unități administrativ-teritoriale în 577 de localități, din care 538 de comune beneficiază de finanțare europeană. Din totalul de 9,54 de milioane de hectare de terenuri agricole care sunt subvenționate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, 7,56 milioane de hectare au fost înregistrate în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, adică 79% din totalul suprafeței eligibile.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2024/04/carti-funciare-gratuite-pentru-proprietarii-vasluieni-din-mai-multe-comune/

Ultimă oră

Același autor