20.3 C
Vaslui
2 mai, 2024

Canotoarele Iuliana Buhuș și Adriana Adam, în barca de W8+ la Campionatul European de Seniori

De către

19 aprilie 2024

Iuliana Buhuș, din Alexandru Vlahuță, și Adriana Adam, din Văleni, două dintre cele mai valoroase canotoare ale județului Vaslui, fac parte din delegația României ce vor participa, la sfârșitul lunii, la Campionatul European de Seniori, din Ungaria. Vasluiencele vor vâsli în proba de opt plus unu (W8+).

Între 25 – 28 aprilie, localitatea Szeged, situată în Sudul Ungariei, va găzdui ediția din acest an a Campionatului European de Canotaj pentru Seniori. După cum au anunțat organizatorii, la competiția continentală s-au înscris 201 echipaje din 31 de țări, însumând câteva sute de sportivi. România are înscrise 15 echipaje (feminin și masculin), însumând 38 de canotori.

Ca la fiecare competiție de anvergură, delegația României va petrece zilele premergătoare evenimentului antrenându-se la fața locului, pentru a se acomoda cu baza sportivă. Județul Vaslui va fi reprezentat de două sportive: Adriana Ailincăi (căsătorită Adam), în vârstă de 25 de ani, din comuna Văleni, și Iuliana Buhuș, în vârstă de 28 de ani, din comuna Alexandru Vlahuță. În prezent, prima este legitimată la CSM Călărași, iar cealaltă la CS Dinamo București, ambele fiind componente ale lotului de Seniori al României.

De această dată, ambele vor concura doar într-o singură probă, respectiv în cursa de opt plus unu (W8+). Acestea vor vâsli în aceeași ambarcațiune cu următoarele colege: Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Mădălina Bereș, Maria Lehaci, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș și Victoria-Ștefania Petreanu. Româncele se vor întrece cu alte trei echipaje din Germania, Marea Britanie și Italia.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2024/04/canotoarele-iuliana-buhus-si-adriana-adam-in-barca-de-w8-la-campionatul-european-de-seniori/

Ultimă oră

Același autor