Răspuns: Când e vorba despre munca celorlalți! Unde s-a mai întâmplat vreodată în județul Vaslui ca un consiliu local, majoritatea dominate de PSD, să depună un raport de actvitate? Nicăieri. Doar la Bârlad, zilele trecute, pentru că pesediștii din Consiliu Local vor să-l lase în offside pe primarul liberal: ei au făcut raport, primarul nu are.

Loading...

Cu excepția Consiliului Județean, a cărui conducere prezintă anual un raport de activitate, niciun alt astfel de for deliberativ nu a avut vreodată inițiativa întocmierii și depunerii unui raport de activitate în județul Vaslui, cu toate că Legea administrației publice locale o prevede explicit. Mai mult, numărul consilierilor județeni sau a celor locali care scriu și prezintă astfel de documente justificative pentru banii și calitatea pe care o dețin poate fi numărat oriunde pe degete.

Lucrurile s-au schimbat recent în Consiliu Local Bârlad, unde, pentru prima dată în istorie, consilierii au depus un raport de activitate în numele Consiliului Local Municipal (CLM). Asta însă nu din motive administrative sau pentru că ar cere-o legea, ci din motive strict politice. Consilierii pesediști din acest consiliu, majoritari, doresc astfel să-i arate pisica moartă primarului liberal Dumitru Boroș, care a întârziat să-și prezinte raportul.
„Vineri, 11 august 2017, în conformitate cu Legea administrației publice locale, grupul consilierilor PSD din cadrul Consiliului Local Bârlad a depus raportul de activitate care marchează un an din mandatul acestui consiliu. În același timp, constatăm că, deși au fost făcute apeluri repetate în acest sens, primarul Dumitru Boroș nu și-a îndeplinit până acum această obligație legală. Drept urmare, decizia unanimă a consilierilor locali ai partidului nostru este aceea de a nu ne prezenta la următoarea ședință a CLM Barlad și, eventual, nici la celelalte ședințe, până când domnul Boroș nu își va depune, la rândul său, raportul de activitate. Considerăm că este un gest firesc de normalitate și de transparență administrativă față de opinia publică, presă și cetățeni”, se spune într-un comunicat de presă al Partidul Social Democrat Bârlad.
Consiliu Local Bârlad, în majoritate pesedist și până acum, nu și-a prezentat niciodată în mandatele anterioare raportul de activitate. Prezentarea documentului a devenit însă „un gest firesc de normalitate și de transparență administrativă față de opinia publică, presă și cetățeni” abia când e vorba despre lupta politică, consilierii pesediști propunându-și să facă o mișcare prin care să-l lase în offside pe primarul liberal: ei au raport, primarul nu.
Pesediștii vasluieni sunt buni la politică, o știe toată lumea, câștigă alegeri peste alegeri în județ. Stau mai prost cu administrația, unde nu se întâmplă mare lucru și, spre deosebire de alte județe, Vasluiul nu a putut beneficia prea mult din faptul că aduce atât de multe voturi pentru partidul de guvernământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.