Buzatu mai promite odată: Banii pentru Protecția Copilului vor veni!

0

Abia sosit de la București, unde, la Guvern, a discutat și problema salariilor angajaților de la Protecția Copilului, Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, spune că retribuțiilor celor 2.500 de angajați, care întârzie de pe 16 octombrie, se vor da după următoarea rectificare de buget a Guvernului. Rectificarea ar urma să aibă loc în următoarea ședință a Executivului.

Loading...

„Problema salariilor angajațior de la DGASPC va fi rezolvată în următoarea ședință de Guvern. Se lucrează la o hotărâre de Guvern prin care vor fi transferate fonduri”. Este declarația lui Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, din 16 octombrie, ziua în care cei peste 2.500 de angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) trebuiau să-și primească retribuțiile pe septembrie. „Am fost la București în acest scop, pentru a explica situația de la Protecția Copilului. Nu este numai situația județului Vaslui, mai sunt cazuri în țară. Rectificarea din noiembrie, care va fi făcută în următoarea ședință de Guvern, va acoperi totul”, declară Dumitru Buzatu, pe 2 noiembrie, două săptămâni mai târziu, după ce, cu o zi mai devreme, peste 50 de asistenți maternali au protestat în centrul municipiului Vaslui. Buzatu a ținut să-i asigure pe cei de la DGASPC că CJ Vaslui a făcut tot ce a putut pentru a se ieși din această situație, demersurile repetate pe lângă Guvern urmând să se soldeze cu o alocare financiară specială pentru a acoperi deficitul din instituție.
„Deficitul există de la începutul anului. În fiecare an, bugetul programat pentru salariile celor de acolo este mai mic decât necesarul. Este o situație pe care anii trecuți am manageriat-o mai bine, evitând asemenea întârzieri”, a spus Dumitru Buzatu.
„Pentru plata salariilor pentru o lună am avea nevoie de 7,8 milioane de lei. De asemenea, ne mai trebuie alte 2 milioane de lei pentru a achita furnizorii de bunuri și servicii. Avem de făcut plăți urgente la terți de circa 4 milioane de lei, pentru bunuri și servicii, și trebuie să onorăm și aceste obligații. Și luna trecută salariile de la noi s-au dat cu câteva zile întârziere, până s-a găsit o soluție”, a spus Gică Crețu, liderul de sindicat de la DGASPC Vaslui.
„Dați-ne banii!”, „Nu mai amânați banii să ne dați!”, „Vrem să muncim, nu să cerșim!”, „Vrem salarii!”, „Vrem respect!”, au strigat pe 1 noiembrie peste 50 de asistenți maternali în centrul municipiului Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.