Loading...

USURARE….Conducerea Penitenciarului Vaslui linisteste familia vãlenarului Silviu Burada, cel care ameninta cã, dacã va fi mutat de aici si va ajunge sã fie violat de alti detinuti, îsi va pune capãt zilelor. Conform unor surse din închisoarea vasluianã, Burada va rãmâne închis la Vaslui cel putin pânã când Curtea de Apel Iasi va da un verdict în dosarul de revizuire judecat acum în apel. Totul ar fi pornit, spune mãtusa condamnatului, Maria Burada, dupã ce unii dintre gardieni i-ar fi spus tânãrului sã cearã familiei sã renunte la dosarul de la Iasi, altfel va fi mutat într-o închisoare din vestul tãrii unde este asteptat de câtiva detinuti pentru a fi violat. La auzul acetor vesti, Burada a amenintat cã preferã sã se spânzure cu cearsaful decât sã ajungã victima unui viol în spatele gratiilor.

Familia lui Silviu Burada poate rãsufla, deocamdatã, usuratã având în vedere ultimele amenintãri ale tânãrului vãlenar condamnat la 10 ani de detentie pentru viol. Sãptãmâna trecutã, mãtusa acestuia se plângea de faptul cã nepotul ei a amenintat cã se va spânzura cu cearsaful dacã va ajunge victima unui viol în penitenciar. Dupã ce a cerut si obtinut o audientã la comandantul Penitenciarului Vaslui, acesta din urmã a reusit sã o linisteascã pe femeie, dupã ce i-a spus cã nepotul ei va rãmâne la Vaslui, cel putin pânã când magistratii Curtii de Apel Iasi vor lua o decizie definitivã în dosarul în care a fost cerutã revizuirea condamnãrii lui Silviu Burada la 10 ani de închisoare. Toatã povestea ar fi început, dupã cum a povestit Maria Burada, dupã ce unii dintre gardienii Penitenciarului Vaslui i-ar fi cerut lui Burada sã vorbeascã cu familia pentru a renunta la cererea de revizuire, altfel va fi mutat de la Vaslui într-un alt penitenciar din vestul tãrii. Acolo, povestea mãtusa condamnatului, ar fi asteptat de alti detinuti care i-ar fi promis încã din perioada în care dosarul violului de la Vãleni era judecat la Vaslui, cã va fi victima unor violuri. La auzul acestor vesti, Burada ar fi amenintat cã se va spânzura în celulã cu cearsaful de la pat. Aceleasi amenintãri le-ar fi fãcut si tatãl condamnatului. Dupã cum sustine sora acestuia, bãrbatul îsi va pune si el capãt zilelor dacã fiul lui se va sinucide în închisoare.

Slabe sanse de rejudecare a dosarului violului de la Vãleni

Chiar dacã mãtusa lui Silviu Burada sustine cã a angajat o avocatã din Bucuresti care i-ar fi dat sperante cã revizuirea dosarului ar avea sanse de câstig, acest lucru pare putin probabil în conditiile în care Curtea de Apel Iasi s-a pronuntat deja fatã de o cerere de acest gen a condamnatului Burada si a tatãlui acestuia. Astfel, în urmã cu mai putin de douã luni, instanta ieseanã a respins ca nefondate apelurile formulate de Silviu Burada împotriva sentintei penale care l-a trimis dupã gratii pentru 10 ani. Mai mult, judecãtorii l-au obligat la plata a 100 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare cãtre stat. Rãmâne de vãzut dacã avocatul bucurestean va mai gãsi o altã cale de atac în conditiile în care mãtusa lui Silviu Burada sustine cã acesta a descoperit cel putin cinci probe noi care i-ar putea disculpa pe cei sapte tineri din Vãleni.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/burada-poate-rasufla-usurat-ramane-la-vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.