fbpx
2.2 C
Vaslui
vineri, 27 ianuarie, 2023

Buna funcționalitate a autoturismului nostru ne asigură confortul dorit în special atunci când folosim mașina pentru a ne deplasa în diverse locații zi de zi. De fiecare dată când mașina este în service sau are o anumită defecțiune tehnică, ne confruntăm cu mici neplăceri cauzate de faptul că trebuie să apelăm la alte mijloace de transport. Tocmai din acest motiv, stă în responsabilitatea noastră să cunoaștem câteva detalii despre cele mai importante piese auto, întrucât acestea ne pot ajuta să ne bucurăm de mașina noastră pe o perioadă mai lungă de timp. Rămâi alături de noi și descoperă câteva lucruri pe care nu le știai despre cureaua de distribuție!

Care este rolul curelei de distribuție?

Loading...

Din punct de vedere tehnic, cureaua de distribuție joacă un rol esențial în funcționalitatea corespunzătoare a motorului autoturismului tău. În interiorul motorului există alte două piese importante, denumite arbore cotit și arbore cu came. La rândul ei, cureaua de distribuție ajută la conectarea acestora și contribuie la schimbarea poziției lor pentru ca motorul să funcționeze la parametri optimi. Astfel, restul părților motorului, precum sunt supapele și pistoalele vor funcționa la momentul potrivit și se vor sincroniza în mod corespunzător.

Ce se întâmplă atunci când cureaua de distribuție are defecțiuni?

Fiecare curea de distribuție este confecționată din cauciuc care, de multe ori, ajunge să se rupă sau să se subțieze. În momentul în care mașina ta se confruntă cu o problemă de acest fel, se impune ca motorul să fie repornit și mașina să fie dusă la cel mai apropiat service auto. Aceasta va putea oferi nivelul dorit de funcționalitate doar în momentul în care cureaua este înlocuită, iar de cele mai multe ori este indicat să iei legătura cu un specialist în domeniu care să realizeze întregul proces de unul singur.

Ce se întâmplă atunci când supapele sunt îndoite?

Unul dintre motivele pentru care este mult mai bine să lași un profesionist să demareze schimbările și analizele necesare asupra autoturismului tău se rezumă la faptul că inclusiv supapele ar putea să fie îndoite. În această situație, indiferent că ai înlocuit deja cureaua de distribuție din interiorul autoturismului, motorul nu va funcționa corespunzător întrucât supapa are o stare precară. Din acest motiv, inclusiv supapa mașinii va trebui să primească atenția necesară, întrucât aceasta ar putea fi cauza principală pentru care motorul nu mai pornește.

Cum știi că ar trebui să schimbi cureaua de distribuție?

Fiecare autoturism vine cu o carte de instrucțiuni, care reprezintă și toate specificațiile menționate de către producător în funcție de modelul avut. Recomandarea noastră pentru tine este să citești toate aceste sfaturi și să le urmezi, pentru a putea să înlocuiești cureaua de distribuție la timp.

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/lucruri-pe-care-nu-le-stiai-despre-cureaua-de-distributie/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
13CititoriConectați-vă

Robo Știri