Într-o intervenție mai puțin obișnuită, în stilul propriu, deputatul PMP Corneliu Bichineț a ținut să omagieze femeile vasluiene și femeile din țara noastră, fără nicio ocazie specială.
„În această frumoasă dimineață de octombrie nu voi vorbi despre drumuri, poduri, aducțiuni cu apă. Am să vorbesc despre femei, pentru că ne aducem aminte de ele rar, uitând să le dăruim câte o floare, le dăruim doar la 8 martie, și nu voi vorbi despre orice femei, ci despre femeile celebre, și nu de oriunde, ci de femeile celebre din județul Vaslui.

Loading...

Aș începe, pentru necunoscători, să amintesc de Elena Doamna, consoarta, soția, gingașa, superba soție a lui Alexandru Ioan Cuza, născută Rosette, din satul Solești. La antipod, focoasa Zizi Lambrino, pe care istoricii încă nu au putut-o plasa în linia luminoasă sau în zona malefică, cea care l-a zăpăcit aproape de tot pe Carol al II-lea, năbădăios și el, de a trebuit să lase familia și tara. Cine nu a auzit de Smaranda Brăescu, tânăra din Bârlad, domnule Olteanu, prima femeie aviator din România? Cine nu a auzit de nepoata rabinului din Codăești, Ana Pauker, care a dat modele malefice mai târziu, și chiar alaltăieri? Cine nu a auzit de Luiza Zabulovschi, prima femeie primar din România, două mandate, unul după altul, fată din Buda-Oșești, învățătoare. Și acum se profilează la orizont, nu știu dacă pe zona luminoasă sau malefică, Marcela Topor, din Catalonia, pe care presa de acolo o cam face „vrăjitoare”. I-am sugerat tinerei fete din Vaslui să își tempereze soțul, care văd că aseara a îndulcit-o puțin cu declarația de independență. Că nimeni nu are nevoie de gâlceavă în Europa.

În eșalonul doi, dar nu mai puțin celebre, o să amintesc de Andreea Răducanu, gimnasta, Alexandra Nechita, „micuța Picasso”, Ana, care oscilează între ludic și politic, Alina Plugaru, care putea rezolva toate necunoscutele, trei de x, și mai mulți dintr-o mișcare, și se profilează la orizont o femeie foarte interesantă care nu știu dacă este din Vaslui, dar biciuiește extraordinar tarele societății românești. Își spune „Flori din Vaslui”.

Omagiul meu, al lui Corneliu Bichineț, deputat PMP de Vaslui, este pentru femeile trudite din această țară care nu sunt nici Flori, nici Ana, nici Ani, nici Zizi. Tuturor o toamnă bogată și să știți că nu sunteți născute în zodia zacuștii”, a spus Corneliu Bichineț de la tribuna Camerei Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.