Bichineț l-a „sărbătorit” pe Stativă de la tribuna Camerei Deputaților

0

Primul, Corneliu Bichineț, a vorbit de la tribună 2 ore și 30 de minute în mai puțin de un an de mandat, are 21 de interpelări către Guvern și 35 de inițiative legislative, celălalt, Irinel Stativă, a vorbit câteva minute în 3 mandate și a fost invizibil. Așa că, în ultima ședință a Camerei Deputaților deputatul PMP Corneliu Bichineț a ținut să-l felicite pe deputatul PSD Irinel Stativă, care tocmai luase cuvântul, pentru că „nu este surdo-mut”.

Loading...

„E un moment de sărbătoare!”, a spus deputatul PMP Corneliu Bichineț în finalul ultimei sale intervenții de la tribuna Camerei Deputaților, președintele PMP Vaslui urmându-i la tribună deputatului PSD Irinel Stativă, care tocmai avusese o intervenție, prima din acest mandat și a treia în cele trei mandate ale sale. Declarându-se bucuros de intervenția celuilalt deputat vasluian, Bichineț l-a felicitat pe Stativă pentru că „nu este surdo-mut”.
Siteul Camerei Deputaților a măsurat intervențiile din acest mandat ale deputatului Irinel Stativă: 44 de secunde. Le-a măsurat și pe ale lui Bichineț: 2 ore și 30 de minute. Și „întrebările și interpelările” adresate Guvernului și miniștrilor au fost cuantificate, acestea reprezentând interesul deputaților față de anumite probleme cu care se confruntă cetățenii pe care îi reprezintă. În dreptul lui Bichineț apare cifra 21. Această rubrică nu este prezentă pe pagina deputatului Irinel Stativă din simplu motiv că nu a avut nicio „curiozitate”. Deputatul PSD a semnat 3 inițiative legislative propuse de colegii săi și care i-au stârnit interesul sau i-au fost băgate sub nas. Deputatul PMP are… 35 de inițiative legislative, unele trimise la comisii ca și completări ale unor legi.
Cu o asemenea diferență în ceea ce privește activitatea parlamentară, deputatul Bichineț a fost însă atât de impresionat de unica și prețioasa intervenție a deputatului Stativă încât a decretat „un moment de sărbătoare” în Camera Deputaților, dorind să spulbere „o prejudecată a presei locale.
„Intervenția domnului deputat Irinel Stativă mi-a prilejuit o dublă bucurie. În primul rând, aș vrea să spulber prejudecata presei locale din județul Vaslui cum că domnul Irinel Stativă în trei mandate nu a luat cuvântul niciodată. Iată a avut o atitudine cât se poate de tranșantă aici. Nu este surdo-mut. Îl felicit!”, a spus Bichineț în amuzamentul colegilor din bănci. „E un moment de sărbătoare! Numai bine!”, au fost cuvintele cu care și-a încheiat deputatul PMP intervenția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.