Altădată colaboratori (vreme de 12 ani, de pe pozițiile de președinte și vicepreședinte al Consiliului Județean), acum deputat al PMP și președinte al acestui partid, negreșteanul Corneliu Bichineț îl acuză pe președintele pesedist al Consiliului Județean Dumitru Buzatu pentru închiderea spitalului din Negrești.

Loading...

„Știu ce s-a făcut la Consiliu Județean, ce s-a făcut rău și ce nu s-a făcut deloc”, a spus deputatul Corneliu Bichineț, președintele PMP Vaslui, duminică într-o conferință de presă. Printre lucruri care nu s-au făcut, Bichineț a numit redeschiderea Spitalului Orășenesc din Negrești după decizia din 1 aprilie 2011 a ministrului Sănătății de atunci de a se pune lacătul pe ușă la această unitate medicală, alături de alte 66 din țară.
Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Vaslui a spus că președintele CJ Dumitru Buzatu ar fi putut face cu succes demersuri pentru redeschiderea spitalului în timpul mandatului de ministru al Sănătății al pesedistului Nicolae Bănicioiu, când acesta a fost la Vaslui, însă „a avut o altă strategie”.
„Acum l-am văzut pe personajul respectiv (Dumitru Buzatu – n.r.) deschizând hora la Negrești în cadrul Festivalului “Hora din străbuni”, și nu e normal să faci asta când știi că ai putut să redeschizi spitalul și nu ai vrut”, a spus Bichineț.
„Spitalul din Negrești nu trebuia închis niciodată. Însă un ministru sinistru, al UDMR, a decis acest lucru, alături de închiderea altor 66 de spitale din țară. S-au investit miliarde de lei și apoi a fost închis. Când ministru Bănicioiu a fost la Vaslui am insistat ca la Negrești să fie deschisă măcar o secție a Spitalului Județean. Președintele Dumitru Buzatu nu a fost de acord, a avut o altă strategie”, a mai spus Bichineț.
În februarie 2011 Ministerul Sănătăţii a decis închiderea spitalului din oraşul Negreşti a cărui clădire de patru etaje fusese finalizată în 2005, după ce statul investise 4,5 milioane de euro în construcţie şi peste un million de euro în aparatura medicală. Spitalul deservea 50.000 de localnici și avea ”doar” 500 de internări pe luni. În ciuda protestelor localnicilor și a unor cazuri medicale care au ajuns în presă, pe uşa spitalului a rămas pus lacătul. De atunci autoritățile județene și politicienii au promis și au asigurat populaţia din zonă că vor face diligenţele necesare pe lângă autorităţile centrale pentru redeschiderea măcar a unei secții de urgență. Însă Spitalul Orășenesc din Negreşti nu s-a mai redeschis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.