Bichineț îi cere ministrului redeschiderea spitalului din Negrești

0

La începutul sesiunii parlamentare, printr-o interpelare, deputatul Corneliu Bichineț, președintele PMP Vaslui, i-a cerut ministrului Sănătății redeschiderea spitalului din Negrești.

Loading...

„Domnule ministru, această interpelare este menită nu unui scop propagandistic, ci are rolul de a vă determina să redeschideți spitalul din Negrești, județul Vaslui, închis alături de alte zeci de spitale românești, printr-o decizie nesăbuită a unui ministru iresponsabil al Sănătății, Attila Cseke. Până acum singurul om care a mișcat ceva pentru redeschiderea acestui spital a fost Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătății”, îi scrie deputatul Corneliu Bichineț, președintele PMP Vaslui, ministrului Sănătății, Florin – Dorel Bodog, încă din primele zile ale acestei sesiuni parlamentare.
Locuitor al Negreștiului îi descrie ministrului pesedist situația care a perpetuat nefuncționarea spitalului din unul dintre cele mai sărace orașe ale țării, de la închiderea sa, în 2011, strecurându-i și o ironie neagră, politică.
„Primăria Negrești nu are resurse pentru redeschiderea acestui spital ce deservea peste 50 de mii de locuitori din județul Vaslui, Neamț și Iași. Consiliu Județean Vaslui nu s-a arătat preocupat de această problemă, deoarece cetățenii din zonă votează PSD, și vii, dar mai ales decedații…!”, a mai spus Bichineț în interpelarea sa.
În același timp, deputatul promite continuarea demersurilor și arată că solicitarea sa are o largă susținere populară în orașul din care provine: „Vă rog să preluați pe agenda dumneavoastră de lucru rezolvarea aceastei probleme, iar săptămâna care vine veți primi și un memoriu semnat de câteva sute de cetățeni din Negrești și zona apropiată în care se cere insistent redeschiderea unității spitalicești menționată. Aștept răspuns verbal și scris dar mai ales rezolvarea problemei”.
„Sper ca acest ministru al Sănătății este rațional, eficient și sincer cu semenii lui din Negrești, județul Vaslui. Vom vedea…”, a spus deputatul negreștean despre demersul său.
În februarie 2011 Ministerul Sănătății a decis închiderea spitalului din orașul Negrești a cărui clădire de patru etaje fusese finalizată în 2005, după ce statul investise 4,5 milioane de euro în construcție și peste un million de euro în aparatura medicală. Spitalul deservea 50.000 de localnici și avea ”doar” 500 de internări pe luni. În ciuda protestelor localnicilor și a unor cazuri medicale care au ajuns în presă, pe ușa spitalului a rămas pus lacătul. De atunci autoritățile județene și politicienii au promis și au asigurat populația din zonă că vor face diligențele necesare pe lângă autoritățile centrale pentru redeschiderea măcar a unei secții de urgență. Însă Spitalul Orășenesc din Negrești nu s-a mai redeschis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.