fbpx
14.8 C
Vaslui
joi, 29 septembrie, 2022

Băuți bine, au lovit și tâlhărit doi tineri în aceeași noapte

De către

Loading...

13 septembrie 2022

Polițiștii vasluieni au reținut doi „eroi” ai vieții de noapte vasluiene care, în noaptea de viner spre sâmbătă, au lovit și tâlhărit, pe rând, doi tineri, în zona unui club.

Polițiștii vasluieni au reținut doi tineri din Vaslui, cu vârste de 16 și 17 ani, acuzați de comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată și lovire sau alte violențe, comise în noaptea de 8/9 septembrie 2022, în municipiul Vaslui.

Pe 9 septembrie 2022, la ora 03.30, aflați în zona unui clob din Vaslui, pe strada Ștefan cel Mare, cei doi, fiind sub influența alcoolului, au agresat un alt tânăr, în vârstă de 23 de ani, din comuna Pușcași, județul Vaslui. Mai târziu, tinerii au agresat și deposedat, prin violență,un alt tânăr, de 22 de ani, din comuna Delești, județul Vaslui, de mai multe bunuri de valoare.

În aceeași zi, 9 septembrie 2022, poliţiştii vasluieni i-au reținut pe tineri, pentru o perioadă de 24 de ore. Ulterior, Judecătoria Vaslui, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, a dispus arestarea preventivă a lor, pe o durată de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activității infracționale a tinerilor sau a altor persoane participante la comiterea faptelor penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată și lovire sau alte violențe.

Polițiștii vasluieni vin cu o serie de recomandări pentru prevenirea infracțiunilor de tâlhărie:

În locurile publice:

Evitați deplasările pe trasee situate în zone mai puțin circulate (câmpuri, parcuri, șantiere);

Dacă din diverse motive trebuie să circulați după lăsarea întunericului, ocoliți locurile neiluminate ori în care se află unități cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice;

Când observați că sunteți urmăriți de un individ (sau mai mulți), deplasați-vă prin zone intens circulate (chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului) și adresați-vă primului polițist întâlnit;

Nu vă afișați ostentativ cu obiecte de valoare (lănțișoare, brățări, telefoane mobile atârnate la gât);

Nu vă lăsați atrași în locuri dosnice de către persoane care oferă spre vânzare diverse produse/servicii.

În spații comune ale ale imobilelor:

Nu permiteți persoanelor străine să intre în locuința dumneavoastră, indiferent de motivele invocate.

La intrarea în imobil fiți foarte atenți pentru a observa dacă în hol sau în zonele întunecate nu se află persoane suspecte, pretabile la comiterea de infracțiuni; nu stați cu spatele spre aceste locuri. Nici măcar atunci când deschideți sau încuiați ușa nu trebuie să pierdeți din vedere aceste lucruri.

Orice persoană necunoscută care staționează fără motiv în spațiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtată de urgență; alertați mai mulți vecini, iar dacă este cazul, apelați la cea mai apropiată unitate de poliție.

Dacă sunteți agresați nu aveți rețineri în a țipa, o astfel de reacție îl poate determina pe infractor să vă lase în pace și să părăsească în grabă locul.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2022/09/bauti-bine-au-lovit-si-talharit-doi-tineri-in-aceeasi-noapte/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
12CititoriConectați-vă

Robo Știri