Loading...

ARESTATI…Doi minori, din localitatea Corni-Albesti, au ajuns în arest preventiv dupã ce si-au atacat un consãtean cu un topor si o bâtã. Victima, un bãrbat de 43 de ani, a ajuns în stare gravã la spital. Diagnosticul pus de medici a fost traumatism cranio-cerebral sângerând si multiple leziuni. Cadrele medicale sunt rezervate în privinta sanselor de supravietuire. Scandalul a pornit dupã ce bãrbatul l-a invitat pe unul dintre cãlãii sãi, un tânãr de 16 ani care-i era nepot, la un grãtar. Minorul Elvis Meresanu a venit însotit de prietenul lui, Ionut Spânache, de 15 ani. Au bãut împreunã si, la un moment dat, s-au luat la ceartã. Dupã ce minorii si-au lovit cu bestialitate victima, i-au luat, din buzunare, 300 de lei, telefonul mobil si au descãltat-o de pantofii din picioare. Cei doi agresori au fost retinuti de politie si trimisi apoi în arest preventiv pentru 30 de zile fiind acuzati de tentativã de omor si furt calificat.

Caz incredibil la Albesti, acolo unde doi minori, unul de 16 ani si unul de 15 ani, au fost arestati pentru 30 de zile sub acuzatia de tentativã de omor si furt calificat. Unul dintre cei doi, nepot al victimei, a fost invitat de aceasta, duminicã, la un grãtar. Elvis Meresanu a venit însotit de bunul sãu prieten, Ionut Spânache, de 15 ani. Cei trei au consumat împreunã bãuturi alcoolice. La un moment dat, a izbucnit o ceartã motivatã de faptul cã bãrbatul de 43 de ani ar fi avut de plãtit o datorie familiei unuia dintre agresori. Minorii au pãrãsit curtea victimei, dar au revenit la scurt timp înarmati, unul cu o bâtã în mânã si celãlalt cu un topor. Au tãbãrât amândoi pe cel cu care se certaserã si au lovit fãrã milã. Dupã ce victima a cãzut la pãmânt, într-o baltã de sânge, cei doi au sustras, din buzunarele acesteia, 300 de lei si un telefon mobil. La plecare au si descãltat-o de pantofii pe care-i avea în picioare, apoi s-au fãcut nevãzuti. Bãrbatul a fost descoperit de un vecin care a dat alarma. În scurt timp, la fata locului au sosit echipajele de politie si o ambulantã. “Pacinetul a fost adus la Spitalul Judetean Vaslui în stare gravã. Prezenta multiple leziuni si un traumatism cranio-cerebral deschis”, au declarat reprezentantii spitalului. Victima a fost stabilizatã si transportatã la un spital din Iasi. Medicii sunt rezervati în privinta sanselor de supravietuire. În tot acest timp, cei doi agresori s-au fãcut nevãzuti. Unul dintre ei a fost descoprit de oamenii legii în podul casei. Celãlalt a fost gãsit la o stânã unde lucra, ascuns într-un balot de paie. În fata anchetatorilor si-au recunoscut faptele comise. Au fost retinuti pentru 24 de ore si adusi în fata unui judecãtor de drepturi si libertãti cu propunere de arestare preventivã. Magistratii au admis cererea procurorilor si au emis mandate de arestare pentru 30 de zile.

Minori cunoscuti cu probleme în localitate

În satul de bastinã, Elvis Meresanu si Ionut Spânache sunt cunoscuti ca adolescenti recalcitranti. Amândoi au renuntat la scoalã si munceau la un cioban din comunã. Autoritãtile locale au sustinut cã au încerat, de câteve ori, sã intervinã, dar nu au avut succes. Au fost si internati într-un centru social, dar au fost retrasi de cãtre mamele lor. Dupã cum sustin localnicii, unul dintre cei doi minori obisnuia sã-si loveascã des mama si femeia l-ar fi luat din centru de fricã.

Banul poate face diferenta

O faptã asemãnãtoare s-a petrecut în urmã cu aproximativ douã sãptãmâni. Atunci, un tânãr vasluian a fost bãtut cu bestialitate de un vãlenar pe motiv cã acesta l-ar fi înjurat. În urma loviturilor primite, Mihãitã Marchidan a ajuns pe un pat de spital, în comã profundã, la Iasi. Dacã, în cazul tentativei de omor de la Albesti, magistratii au decis repede arestul preventiv pentru cei doi atacatori, asa cum era si corect, nu acelasi lucru îl putem spune în cazul lui Marchidan. Bãtãusul este liber si se bucurã de arestul la domiciliu, mãsurã dispusã de Judecãtoria Vaslui. Mama tânãrului bãtut cu sãlbãticie a ajuns la capãtul puterilor, dar merge în fiecare zi la spital cu speranta cã fiul sãu îsi va reveni. Acesta este însã în stare gravã si nu poate depãsi socul psihic si emotional. Violenta agresorului de doar 19 ani a oripilat opinia publicã. Gabriel Vizitiu l-a mãcelãrit, pur si simplu, pe Lucian. Si-a scuzat fapta motivând cã a fost înjurat, dar nu a luat în seamã faptul cã victima sa poate rãmâne mutilatã pe viatã. Este posibil ca în cele douã cazuri, diferenta sã fie fãcutã de starea materialã a agresorilor. Dacã, în cazul agresorilor din Albesti, discutãm de un avocat din oficiu care si-a fãcut treaba asa cum a considerat de cuviintã, nu acelasi lucru îl putem spune si în cazul Marchidan. În concluzie, se pare cã, la Vaslui, justitia se poate face si în functie de posibilitãtile materiale ale fiecãruia.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/batut-cu-salbaticie-pentru-300-de-lei-si-o-pereche-de-pantofi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.