Loading...

CONCURENTÃ… Trei candidati s-au înscris pentru ocuparea functiei de director executiv al Politiei Locale Bârlad, toti, unul si unul! Toti trei sunt pensionari: Vasile Chelaru, fost comandant al Politiei Bârlad, Nicolae Arion, fost angajat MapN, la Garnizoana Bârlad, ofiter de contrainformatii si Cãtãlin Artene, fost ofiter SRI si apoi angajat al UM 02448, un satelit „invizibil” al SRI si SIE. Concursul a fost suspendat însã de Agentia Nationalã a Functionarilor Publici (ANFP). Cu asa nume grele, nu este greu de înteles de ce a fost suspendat concursul, deoarece toti trei pensionarii au foarte mare interes sã ajungã sã conducã Politia Localã Bârlad. De neînteles este „secretomania” care a cuprins Serviciul de Resurse Umane din Primãria Bârlad, care, în ciuda dispozitiei datã de primarul Dumitru Boros de a publica pe site-ul institutiei suspendarea concursului si reluarea procedurii de concurs, acestia au spus cã nu o vor face, pentru cã este … strict secret!

Interimatul agentului Constantin Olariu la conducerea Politiei Locale Bârlad pãrea cã va lua sfârsit în curând, pe 4 octombrie fiind ultima zi de depunere a dosarelor pentru înscrierea la concursul organizat de Primãria Bârlad. Doritorii trebuiau sã aibã studii de masterat sau postuniversitare în anumite domenii si sã nu fi fost condamnati penal. Concursul propriu-zis a fost programat pentru 18 octombrie, de la ora 10.00, la sediul Primãriei Bârlad, urmând ca interviul sã aibã loc în termen de cinci zile lucrãtoare. Pe 4 octombrie erau depuse trei dosare, însã cei de la Resurse Umane din Primãria Bârlad, parcã erau cãpiati: refuzau sã dea orice informatie despre cei înscrisi în cursã! Jurnalistii de la Vremea Nouã au aflat însã cine sunt cei care s-au înscris: Vasile Chelaru, fost comandant al Politiei Bârlad, Nicolae Arion, fost angajat MapN, la Garnizoana Bârlad, ofiter de contrainformatii si Cãtãlin Artene, fost ofiter SRI si apoi angajat al UM 02448, un satelit „invizibil” al SRI si SIE. Numai cã, la finalul zilei de 4 octombrie, la orele 16.00, de la ANFP a sosit o adresã cãtre primarul Dumitru Boros, prin care acesta era anuntat cã se suspendã organizarea concursului, deoarece n-a fost respectatã o lege la conditiile de participare. Surprinzãtoare decizia ANFP, deoarece înainte de a scoate postul la concurs s-au trimis de la Primãria Bârlad toate cerintele pe care trebuiau sã le îndeplineascã viitorii candidati pentru post, iar ANFP a fost de acord, dând OK-ul pentru organizarea concursului! Sã nu fi vãzut atunci cei din ANFP cã nu s-a respectat o lege, ori „cineva” dintre concurentii „bine infomati” a agitat spiritele pe la ANFP?? Cert este cã, nu se mai organizeazã niciun concurs pe 18 octombrie, urmând ca, asa cum a precizat primarul Dumitru Boros, sã se scoatã din nou postul la concurs, fiind reluatã toatã procedura!

Bârfe, zvonuri, susanele…

Anuntul fãcut pentru concursul de pe 18 noiembrie, acum anulat, preciza cã se vor putea înscrie numai persoanele care îndeplinesc conditiile generale prevãzute de art. 54 din Legea nr. 188/1999, privind Statutul functionarilor publici, cu modificãrile si completãrile ulterioare, inclusiv sã nu fi fost destituite dintr-o functie publicã sau sã nu le fi încetat contractul individual de muncã pentru motive disciplinare în ultimii sapte ani. De asemenea, trebuie sã nu fi desfãsurat activitate de politie politicã sau sã fi fost condamnate pentru sãvârsirea unei infractiuni. Ei bine, aici se pare cã au existat voci contra fostului cms.sef Vasile Chelaru, din rândul „sustinãtorilor” celorlalti doi candidati, care ar fi „atentionat” ANFP cã la concurs s-a înscris Vasile Chelaru, care este cercetat într-un dosar penal, pentru care a fost pus la dispozitia IPJ Vaslui, suspendat din functia de comandant al Politiei Bârlad si un timp a fost pus sub control judiciar de faimoasa procuroare de la la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, acum transferatã la Brasov, Simona Elena Mocanu. Cum lui Vasile Chelaru nu i-a sosit încã de la Parchetul de pe lângã Curtea de Apel (PCA) Iasi o solutie a procurorului de caz, care sã ateste cã nu este urmãrit penal, se pare cã nu trebuia sã fie primit si înregistrat dosarul lui la Resurse Umane pentru participarea la concurs. Dar, fãrã a astepta verificarea dosarelor (procedura standard) care dura cinci zile, dupã care se anunta dacã dosarul este admis sau nu, ANFP s-a „grãbit” al naibii de tare sã suspende concursul! Foarte curios… Iar dacã de la PCA Iasi îi vine lui Vasile Chelaru o clasare a dosarului penal, scotându-l nevinovat, „informatii” ceilalti vor striga cã nu poate participa nici asa, pentru cã a fost pus la dispozitia IPJ Vaslui, iar asta, conform legii, ar echivala cu o destituire dintr-o functie publicã! Si cum Vasile Chelaru a fost pus la dispozitie anul trecut în septembrie, iatã cã cerinta sã nu fi fost destituit dintr-o functie publicã timp de sapte ani, nu ar fi îndeplinitã, spune unul dintre contracandidatii lui.

Cert este cã, ceva nu este în regulã: adresa de la ANFP de suspendare a concursului trebuia pusã pe site-ul Primãriei Bârlad, din dispozitia primarului Dumitru Boros, iar „secretosii” de la Resurse Umane nu au vrut, chiar dacã primarul a dispus. Motivul lor: este strict secret! Pe bune??

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/batalie-crancena-pentru-postul-de-sef-al-politiei-locale-barlad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.