de Mihaela NICULESCU

Loading...

La sfârșit de vară bârlădenii interesați de primirea în gazdă a elevilor de școală și liceu au lipit anunțuri pe stâlpii de iluminat din oraș. Atât ei cât și cei care lipesc în mod obișnuit afișe de tot felul pe stâlpi habar nu au că acest lucru este interzis printr-o hotărâre a Consiliului Local.

Vineri, Poliția Locală a aplicat mai multe amenzi câtorva cetățeni care tapetaseră stâlpii de pe Bulevardul Republicii cu anunțuri prin care ofereau spațiu de cazare elevilor.

În zona Crolux, am observat un cetățean care lipise pe trei stâlpi astfel de anunțuri. L-am amendat, conform Hotărârii Consiliului Local nr. 22/2002, cu suma de 50 de lei, 25 de lei dacă achită în 48 de ore. Bărbatul s-a uitat lung la mine și nu i-a venit să creadă că l-am taxat pentru gestul de a lipi anunțuri. Mi-a spus că stâlpii sunt plini de anunțuri și că toată lumea lipește peste tot în oraș și că nu înțelege de ce nu are voie. În cele din urmă, se pare că a înțeles că această faptă este sancționată și a început să dezlipească anunțurile”, ne-a declarat Viorel Deleanu, polițist local.

Periodic, beneficiarii Legii 416, dotați cu perii și găleți cu apă și detergent, curăță stâlpii din oraș, în special din zonele centrale, operațiune destul de dificilă, deoarece adezivul folosit la lipirea anunțurilor este greu de curățat. După zeci de minute de frecat stâlpii, munca este anulată de cetățenii care vin din urmă și lipesc anunț după anunț, fără să știe sau să le pese că este interzis. Poate n-ar fi rău ca Primăria Bârlad să informeze cetățenii despre sancțiunile prevăzute de HCLM 22/2002 pentru diferite fapte.

În Bârlad există doar patru panouri publicitare, unde cetățenii își pot lipi afișele sau anunțurile, fără a risca să fie sancționați: în fața sediului ITM, lângă Biserica „Domnească”, pe platoul de la Hala Centrală și la Gară.

comments

Sursa: http://estnews.ro/2017/09/11/barladeni-amendati-pentru-lipirea-de-afise-pe-stalpi/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.