Loading...

ULTIMA ORA: Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice și cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat astăzi dimineață o percheziție domiciliară la o societate comercială din Bârlad, de unde au ridicat mai multe înscrisuri. Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor în domeniul construcțiilor.

In această dimineață s-au efectuat 36 percheziții domiciliare pe raza județelor Argeș, Prahova, Giurgiu, Sibiu, Iași, Ialomița, Bacău, Vaslui, Arad și Vâlcea și în municipul București la locuințele unor persoane și sediile unor societăți comerciale bănuite de evaziune fiscală și spălare a banilor. ~n județul Vaslui, a avut loc o singură percheziție domiciliară, la o casă din Bârlad unde este sediul social al unei societăți de construcție fantomă, dintre cele folosite de evazioniștii din Argeș.
Conform comunicatului de presă remis de IPJ Argeș, din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2012 – 2015, cei vizați, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale ar fi dezvoltat un circuit evazionist prin înregistrarea în contabilitate de achiziții fictive de mărfuri de la furnizori. Aceștia din urmă, pentru a justifica livrările efectuate, ar fi declarat organelor fiscale achiziții de la societăți comerciale de tip fantomă, printre care și cea din Bârlad. Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este de peste 2.175.000 de lei. Zece persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș pentru audieri, însă din Bârlad nu se află nimeni printre cei duși la audieri. La acțiune au participat polițiști de investigare a criminalității economice din județele Argeș, Prahova, Giurgiu, Sibiu, Iași, Ialomița, Bacău, Vaslui, Arad și Vâlcea și din municipul București și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/barlad-perchezi%c8%9bii-ale-ipj-arge%c8%99-la-o-societate-din-barlad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.