Bărbatul condamnat după ce și-a violat nepoata de 13 ani ar fi încercat să-și abuzeze sexual o altă nepoată bolnavă și fiica vitregă

0

Bărbatul din Sârbi condamnat la 11 ani de închisoare după ce și-a violat nepoata de 13 ani cu retard mintal care apoi a și născut ar fi încercat să-și

Loading...

Catalin Baciu

abuzeze sexual și o altă nepoată bolnavă, în vârstă de 14 ani la momentul respectiv, și fiica vitregă, de 17 ani. Totul a ieșit la iveală după ce judecătorii au dat sentința pentru Cătălin Baciu, părinții fetei violate în repetate rânduri făcându-și curaj și povestind despre ”apucăturile animalice” ale celui care ”i-au înnebunit de tot” fiica. Elevă la școala din Sârbi, copila are, periodic, excese de furie, aruncând cu diverse obiecte prin casă, supărată că mama sa i-ar fi vândut copilul făcut cu violatorul și care acum se află în grija unui asistent maternal profesionist.

Detalii înfiorătoare ies la iveală în cazul violatorului de 37 de ani, din satul Sârbi. Părinții și-au făcut curaj și au mărturisit despre comportamentul deviant al celui care, în opinia lor, i-au nenorocit pe viață fiica de 14 ani. Atât mama cât și tatăl copilei susțin că unchiul fetei a mai avut ”apucături animalice” în trecut, încercând să abuzeze sexual pe o altă nepoată de a sa, din Huși, precum și pe fiica sa vitregă, de 17 ani.

Acum vreo patru ani, când era la Huși, Cătălin a încercat să o violeze pe fiica de 14 ani a unui alt frate de-al nostru, bolnavă și aia. Nu a reușit, căci fata a început să țipe și atunci a apărut tatăl copilei. Nu l-a reclamat la poliție, însă i-a dat un hârleț pe spate ca să-l liniștească pe viitor”, ne-a declarat Cristian Baciu, fratele violatorului.

Mutat de la Huși în localitatea Sârbi, acolo unde și-a găsit o femeie cu care a trăit până a fi luat la pușcărie, Cătălin Baciu se pare că a încercat să-și satisfacă pofta de sex și cu fiica sa vitregă, acum în vârstă de 17 ani. Totul s-ar fi consumat în perioada în care bărbatul a violat-o și pe nepoata sa. ”A încercat să se culce chiar și cu fiică-sa vitregă. Spunea el că a greșit patul. Cum am putea crede acum că este adevărat? Ca și nepoata de la Huși, fata a scăpat că a început să strige după ajutor. Când se îmbăta, era jale cu el”, susține Carmen Stan, mama fetei violate.

Ca și în cazul nepoatei de la Huși, Cătălin Baciu nu a fost reclamat la poliție și a scăpat de o anchetă pentru tentativă de viol.

Mi-a spus că a violat-o unchiul său când am văzut că-i crește burta”

Fata violată nu a avut curaj să le spună părinților că a fost violată de unchiul său. Probabil, crede mama sa, i-a fost frică de răzbunarea agresorului sexual. Totul a ieșit la iveală în momentul în care femeia a observat că fiicei sale începe să-i crească burta și are lactație. În consecință, a luat-o pe fată și s-a dus la medic la Spitalul Bârlad, specialist care, în urma ecografiei, i-a confirmat ceea ce bănuia: fiica sa era gravidă la vârsta de 13 ani.

Sarcina avea patru luni și jumătate. Evident, am început să-mi fac griji, având în vedere vârsta pe care o avea și, mai ales, boala. Am întrebat-o cu cine s-a culcat și, în cele din urmă, mi-a mărturisit că este cumnatul meu. M-am dus imediat la poliție și l-am reclamat. Au făcut anchetă și au spus că nu au dovezi suficiente. El nu a recunoscut nimic. Dimpotrivă, l-a acuzat pe bărbatul meu, că el este cel care s-a culcat cu fiică-sa”, ne-a spus mama fetei.

Fără dovezi concludente, anchetatorii au clasat dosarul de viol într-o primă fază. Însă, Cătălin Baciu nu a scăpat pentru că, după ce victima sa a născut în luna ianuarie a acestui an, s-au prelevat probe ADN care au putut fi comparate cu cele ale bărbatului. Astfel, în urma analizelor, s-a demonstrat că este tatăl copilului și, în consecință, anchetatorii au redeschis dosarul și l-au prezentat pe violator în instanță, cu propunerea de arestare preventivă. Inexplicabil, cu dovezile clare pe masă, magistrații Judecătoriei Bârlad l-au lăsat în libertate pe Cătălin Baciu. Abia în urma recursului procurorilor, Tribunalul Vaslui a emis mandat de arestare preventivă.

După ce a născut, fiică-mea a înnebunit de tot. Zicea că se omoară, că i-am vândut copilul”

Nașterea la o vârstă foarte fragedă și retardul mintal de care suferea au afectat-o foarte mult pe copila în vârstă acum de 14 ani. Drept dovadă sunt excesele de furie pe care le are periodic, momente în care aruncă cu obiecte prin casă și țipă la cei din jur. Însă, cea mai puternică criză de nervi a avut-o după ce a adus pe lume băiețelul, atunci spărgând geamurile de la casă.

După ce a născut, fiica mea a înnebunit de tot. Zicea că se omoară, că i-am vândut copilul pe care, de fapt, îl luaseră cei de la Protecția Copilului. A devenit foarte agresivă. La școală avem noroc că atunci când se enervează o ajută doamna director, care este cumătra mea pentru că mi-a botezat pe băiatul mic, de patru ani”, afirmă Carmen Stan.

Pentru a evita o tragedie, femeia a mers cu fiica sa în repetate rânduri la controale pentru tratament, inclusiv la Spitalul de Psihiatrie ”Socola” Iași. Mama copilei nu ne-a putut spune dacă și-a mai revenit, având în vedere că trauma prin care a trecut a marcat-o foarte mult.

În fața judecătorilor, violatorul a spus că nu știa că nepoata sa are 13 ani și probleme psihice pe motiv că merge la școală

Ajuns în fața instanței de judecată, Cătălin Baciu a recunoscut că și-a violat nepoata. Însă, declarațiile sale au fost halucinante cu privire la gestul său. Bărbatul a spus că nu știa vârsta fetei și, mai ales, că este bolnavă psihic, deși o abuzase sexual în repetate rânduri.

În fața judecătoarei, cumnatul meu a spus că nu știa că fata avea 13 ani și nici că-i cu retard mintal, pe motiv că merge la școală. Totuși, a avut curajul și a recunoscut că s-a culcat cu ea. Însă, nimeni nu știe de câte ori a făcut-o. Însă, la concluzii, când judecătoarea i-a dat voie la pledoaria finală, a spus că-i pare rău de ce a făcut”, susține mama copilei violate.

Părinții copilei nu au putut spune nici când anume s-au petrecut abuzurile sexuale la care a fost supusă fiica lor. Însă, ei bănuiesc că fata a căzut pradă lui Cătălin Baciu atunci când ei erau plecați la muncă, în special pe timpul nopții, la o fermă de pui din satul învecinat. De altfel, odată a și fost surprins de fratele femeii, care locuiește în același imobil, când ieșea, fără nicio justificare, din casa în care se aflau doar cei patru copii ai familiei Baciu.

11 ani de pușcărie este prea puțin. O să fac apel”

Pedeapsa de 11 ani de pușcărie primită de către Cătălin Baciu este considerată prea mică de către mama copilei. Femeia a aflat de la reporterii Libertatea ce pedeapsă a primit cumnatul său și a spus că va face apel la sentința dată de Judecătoria Bârlad.

Nu știam ce pedeapsă a primit, însă 11 ani de pușcărie este prea puțin pentru ceea ce a făcut, pentru că mi-a nenorocit fata pentru tot restul vieții. Tot timpul o jignea pe fiică-mea. Bine măcar că a dat instanța daune morale. Să le plătească nevastă-sa, că are de unde, pentru că lucrează la o fabrică de pui din Banca (n.red.-satul învecinat). Maică-sa a venit în sat, a trecut prin fața porții noastre și nu a avut bunul simț să intre să vadă ce face fata noastră. Nu pot să-i iert. O să fac apel la sentință”, a spus Carmen Stan.

Cătălin Stan

Fratele femeii crede, la rândul său, că judecătorii au fost prea indulgenți cu violatorul nepoatei sale. ”Cum să-i dea numai 11 ani de pușcărie? Trebuia să-i dea cel puțin 20 de ani de închisoare, să-i putrezească oasele acolo. Nu s-a gândit că-i nepoată-sa, că-i și sângele lui? Să plătească cu vârf și îndesat pentru răul pe care ni l-a făcut la toți”, este de părere Cătălin Stan.

Fata este elevă în clasa a VII-a, iar fiul ei a ajuns la un asistent maternal

Cu câteva luni înainte de a naște, fata s-a retras de la școală. Pe 8 ianuarie anul acesta, a adus pe lume un băiețel care, în urma unei evaluări făcută de către specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, a ajuns în grija unui asistent maternal profesionist. ”Încă de la naștere, copilul a fost preluat în sistemul de protecție. Nu s-a impus internarea într-un centru de specialitate având în vedere că nu avea nevoie de asistență medicală permanentă. La rândul său, mama a beneficiat după naștere de consiliere psihologică, un program la care a participat și mama minorei”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Din primăvara acestui an, fata de 14 ani și-a reluat cursurile, în prezent fiind în clasa a VII-a la Școala Sârbi. Copila ne-a mărturisit în momentul în care a plecat către unitatea de învățământ cu ghiozdanul în spate că-i place la școală și că iubește toate materiile. Acesta a fost și motivul pentru care nu a renunțat la școală, chiar dacă a trecut prin acea cumpănă a vieții sale.

comments

Sursa: http://estnews.ro/2017/11/01/gata-barbatul-condamnat-dupa-ce-si-violat-nepoata-de-13-ani-ar-fi-incercat-sa-si-abuzeze-sexual-o-alta-nepoata-bolnava-si-fiica-vitrega/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.