În aceeași declarație, de după stingerea incendiului de la depozitele Leguvas, de sâmbătă, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, spune că „pompierii au constatat că hidranții nu sunt funcționali”, după care afirmă că ISU cunoștea starea hidranților, pentru că „proprietarului spațiului i s-a atras atenția în repetate rânduri pentru remedierea situației hidranților, care erau dezafectați de mai mult timp”. Întârzierea pompierilor a produs pagube uriașe, dând timp focului să se redezlănțuie.

Loading...

„Timpul scurs pentru alimentarea mașinilor cu apă și deplasarea acestora către locul incendiului a îngreunat intervenția. Alta ar fi fost situația dacă hidranții funcționau”, spunea purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), Petre Iftene, după stingerea incendiului de sâmbătă care a devastat depozitele Leguvas de la marginea municipiului Vaslui. Această întârziere este cea care a produs pagube uriașe, dând timp focului să se redezlănțuie.
În aceeași declarație, purtătorul de cuvânt spune, pe de o parte, că pompierii au fost surprinși de nefuncționarea hidranților („Situația s-a agravat în momentul în care colegii au rămas fără apă și au constatat că hidranții nu erau funcționali”), iar pe de altă parte, că știau de faptul că hidranții cu funcționează („Proprietarului spațiului i s-a atras atenția în repetate rânduri pentru remedierea situației hidranților, care erau dezafectați de mai mult timp”).
Iată declarația completă a puetțtorului de cuvânt al ISU Vaslui, Petre Iftene: „Într-o primă fază, incendiul dădea semne de regres și situația părea sub control. Situația s-a agravat în momentul în care colegii au rămas fără apă și au constatat că hidranții nu erau funcționali. Timpul scurs pentru alimentarea mașinilor cu apă și deplasarea acestora către locul incendiului a îngreunat intervenția. Alta ar fi fost situația dacă hidranții funcționau. Proprietarului spațiului i s-a atras atenția în repetate rânduri pentru remedierea situației hidranților, care erau dezafectați de mai mult timp”.
Pagubele produse de incendiu de sâmbătă sunt estimate la 1,5 – 2 milioane de lei, fiind distruse bunurile din spațiile comerciale a cinci agenți economici și trei depozite.
11 echipaje cu pompieri din trei județe au intervenit pentru stingere incendiului. Autoritățile vasluiene au declanșat codul roșu în județ. Incendiul a fost lichidat după cinci ore de intervenție.
Potrivit reprezentanților ISU Vaslui, din primele cercetări reiese că incendiu a fost provocat de un scurt circuit la un tablou electric din interiorul depozitului, iar unele materialele ușor inflamabile depozitate în interior au favorizat extinderea flăcărilor cu repeziciune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.