19.4 C
Vaslui
10 octombrie, 2024

AVOCATA lui Nelu Tătaru: Dosarul e din 2023, faptele, din aprilie-iunie 2024. Mulți pacienți care ar fi dat mita, neidentificați. ”Unde e flagrantul?”

Publicat: 10/10/2024, 15:45

Avocata fostului ministru Nelu Tătaru a declarat pentru Gândul că dosarul în care este vizat de către DNA Iași clientul său ar data din anul 2023 și că ar exista o categorie mare de persoane presupus a fi dat sume de bani clientului său, care nu ar fi identificate, la acest moment în dosar. Aceasta a mai adăugat și că DNA Iași ar fi trebuit să realizeze un flagrant delict la momentul la care se presupune că cel pe care îl apără „încasa„ aceste sume și bunuri.

Concret, avocata arată că ar exista o serie de inadvertente, pretins majore, în dosar, mai precis, numeroși „clienți„ ai lui Tătaru, neidentificați până la acest moment din anchetă, dar și faptul că, din moment ce se presupune că cel pe care îl apără lua bani, acesta trebuia prins in flagrant delict și nu „expus„ după mai multe luni de la data presupuselor fapte.

Până la acest moment, apărarea lui Nelu Tătaru nu a primit niciun fel de probă din partea anchetatorilor DNA Iași. Acuzația constă în faptul că, în urmă cu aproximativ trei luni jumătate, ar fi primit sume de bani nespecificate de la persoane, ce nu ar fi fost identificate de către anchetatori, până în prezent.

Ar fi vorba despre sume de bani cuprinse între 100 de lei si 200. Apărarea lui Tătaru își pune problema, la acest moment, de ce anchetatorii DNA Iași nu au încercat sa organizeze un flagrant delict în cazul clientului lor, de vreme ce se presupune ca ar fi primit în perioada aprilie – iunie aceste sume.

Avocatul lui Tătaru mai arată, la acest moment, că anchetatorii DNA nu ar cunoaște cu precizie fiecare sumă dată de fiecare dintre presupușii dătători de mită.

Apărătoarea fostului ministru atrage atenția că Nelu Tătaru este medic de 25 de ani și lucrează ca medic în spitalul Huși de peste 18 ani. Niciodată, până la acest moment, se pare că nu ar fi existat reclamații directe cu privire la faptul că Nelu Tătaru ar fi pretins, condiționat sau pur si simplu primit bani sau alte foloase.

Surse judiciare, consultate de Gândul, arată ca dosarul penal de la DNA Iași ar fi luat naștere în anul 2023, cel mai probabil sub forma unei sesizări din oficiu.

Tătaru a fost chemat la DNA pentru a i se aduce la cunoștință calitatea de suspect, mai precizează aceleași surse, iar el nu a dat declarație până la acest moment.

DNA: Nelu Tătaru a luat mită de la 45 de pacienți

Nelu Tătaru, fost ministru liberal al Sănătății în perioada pandemiei, acum deputat și medic în Huși, este urmărit penal de procurorii DNA pentru că ar fi luat mită de la pacienți.

Procurorii DNA – Iași susțin că Nelu Tătaru, în calitate de medic specialist în cadrul Blocului Operator al Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” din Huși, județul Vaslui, ar fi luat mită de 57 de ori, de la 45 de pacienți, într-un interval de doar trei luni.

Pacienții i-ar fi dat lui Nelu Tătaru sume între 100 și 500 de lei, dar și alimente, pentru intervenții chirurgicale, consultații și rețete medicale.

”În perioada 03 aprilie 2024 – 12 iulie 2024, în calitate de medic specialist în cadrul Spitalului Municipal ”Dimitrie Castroian” Huși, suspectul Tătaru Nelu ar fi primit cu titlu de mită sume de bani cuprinse în general între 100 și 500 de lei, precum și bunuri alimentare, de la 45 de persoane (pacienți/aparținători), în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu în calitate de medic specialist, respectiv intervenții chirurgicale, consult pacienți ori eliberare de rețete medicale”, potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție, transmis după audierea fostului ministru la sediul DNA Iași.

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3.

A evoluat

Loading …

Urmărește Gândul.ro pe

Antena 3

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri politice –

10 Oct, 15:46

Știri externe –

10 Oct, 15:32

10 Oct, 15:24

Ultima oră

Actualitate –

10 Oct, 15:19

10 Oct, 15:00

10 Oct, 14:33

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/avocata-lui-nelu-tataru-dosarul-e-din-2023-faptele-din-aprilie-iunie-2024-multi-pacienti-care-ar-fi-dat-mita-neidentificati-unde-e-flagrantul-20325876

Ultimă oră

Același autor