13.1 C
Vaslui
4 mai, 2024

Avertisment! A început sezonul căpușelor!

Odată cu venirea căldurii încep să apară şi cazurile de mușcături de căpușă, iar, netratate corect, acestea pot cauza boli grave, atenţionează medicii. Cea mai bună metodă de combatere sunt campaniile regulate de dezinsecție, cu

“Capusele sunt insecte parazite hematofage , mai concret se hranesc cu sangele gazdelor. Cele mai multe cazuri de muscaturi apar în perioada primăverii si se pot extinde pana tarziu in toamna, însă, aceste insecte au început să se adapteze și sezonului rece, fiind întâlnite chiar și iarna. Mușcăturile lor sunt indolore si de aceea prezenta lor nu este simtita, de aceea este bine să ne verifică întreg corpul după o ieșire în natură. Multe dintre dintre capuse nu transmit boli si nici nu determina aparitia unor probleme grave de sanatate pentru om. Altele însa, reprezintă principalul vector de transmitere pentru boala Lyme sau al unui tip de meningoencefalita la om, iar la animale, căpușele pot transmite Babseioza, Ehrlichioza, Anaplasmoza, Rickettsia, Bartoneloza și nu în ultimul rând, boala Lyme. ” de-a declarat dr. medic veterinar Vlad Ghețu.

Cele mai bune metode de combatere a căpușelor sunt campaniile regulate de dezinsecție, cu insecticide speciale. Zonele vizate, trebuie să fie în primul rând școlile, parcurile, zonele de picnic şi locurile de joacă.

Sursa: http://www.ziaruldevaslui.ro/avertisment-a-inceput-sezonul-capuselor/

Ultimă oră

Același autor