21.1 C
Vaslui
30 aprilie, 2024

Autoturism Tesla, furat din Germania, descoperit în Vama Huși

Un autoturism Tesla sustras din Germania a fost descoperit de polițiștii de frontieră în ziua în care a fost declarat furat. Mașina a fost identificată în trafic în urma unei acțiuni a polițiștilor de frontieră din Huși.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși au indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Tesla, identificat în trafic, în urma unei acțiuni punctuale. Mașina figura în bazele de date ca fiind furată din Germania în aceeași zi.

„În data de 2 aprilie, pentru valorificarea unei informații deținute, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși au organizat și desfășurat o acțiune punctuală pe linia traficului internațional cu autoturisme furate, în zona de responsabilitate. În cadrul acțiunii, a fost observat în trafic, pe raza municipiului Huși, un autoturism marca Tesla, cu număr de înmatriculare specific Germaniei. În urma cooperării cu colegii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni, polițiștii de frontieră au reușit interceptarea mijlocului de transport. Pe timpul cercetărilor efectuate, colegii noștri au constatat că autoturismul, an fabricație 2022, figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Germania, în aceeași zi”, spune, miercuri, Irina Mirică, purtător de cuvânt al STPF Vaslui.

Bărbatul care conducea mașina a declarat că a împrumutat autoturismul de la proprietar, patronul firmei la care lucrează, în Germania, care l-a achiziționat în leasing. Acesta a mai menționat faptul că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul este furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 200.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării și definitivării cercetărilor.

Sursa: https://jurnalul.ro/stiri/locale/tesla-vama-furt-961253.html

Ultimă oră

Același autor