fbpx
17.5 C
Vaslui
miercuri, 10 august, 2022

Autoritățile militare din România și Republica Moldova construiesc un nou pod pe Prut

Publicat la 21 iunie 2022, 13:47

Loading...

Pentru fluidizarea traficului la frontiera moldo-română Armata Republicii Moldova și experți militari români construiesc un pod de pontoane pe râul Prut.

Primarul orașului Leova, din Republica Moldova , Alexandru Bujorean, a anunțat că, după 78 de ani după distrugerea podului peste Prut care lega localitățile Leova (Republica Moldova) și Bumbăta (România, jud. Vaslui) au început lucrările de construcție a unui pod de pontoane care va lega cele două localități.

Podul pe pontoane, între Leova și Bumbăta

Potrivit primarului, “ingineri, experți și constructori ai Armatei Române, Armatei din R. Moldova și alte instituții responsabile au inițiat lucrările de asamblare a podului flotant, pe bază de pontoane, care va uni orașul Leova cu satul Bumbăta”, a scris acesta pe Facebook.

Alexandru Bujorean a explicat că motivul instalării pontoanelor în termeni atât de restrânși se datorează necesități de fluidizare a fluxului de unități de transport care tranzitează frontiera Republicii Moldova.

„Este vorba de fluidizarea traficului de frontieră. F luxul mare de unități de transport care tranzitează frontiera de stat a Republicii Moldova va crește considerabil în perioada de recoltare și exportare a producției agricole.”, a subliniat primarul de Leova.

Podul contruit în timpul războiului ruso-turc, distrus de Armata Roșie

Potrivit lui Bujorean, pe parcursul ultimelor zile a fost desfășurată ședința grupului de lucru pentru construcția podului de pontoane formată din reprezentanți ai Armatei R. Moldova, Agenției de Mediu, Agenției Moldsilva, Agenția Apele Moldovei, Poliția de Frontieră a R. Moldova, Serviciul Vamal al R. Moldova, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale de la Chișinău și Primăriei Leova.

Aceștia s-au reunit pentru a coordona lucrările de proiectare și construcție a drumului de acces, amenajarea terenurilor, amplasarea punctului vamal și alte aspecte tehnice.

Podul Leova-Bumbăta este datat în documentele istorice în anul 1781, presupunându-se că ar fi fost construit după războiul ruso-turc din anii 1768–1774. În anul 1944, podul a fost distrus de Armata Roșie.

Sursa: https://evz.ro/autoritatile-militare-din-romania-si-republica-moldova-construiesc-un-nou-pod-pe-prut.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
12CititoriConectați-vă

Robo Știri