16 C
Vaslui
16 septembrie, 2024

Astăzi, se deschide traficul pe Varianta Ocolitoare Bârlad

Ministerul Transporturilor și CNAIR au anunțat că traficul pe Varianta Ocolitoare Bârlad va fi deschis joi, pe data de 29 august. Traseul poate reduce cu aproape o oră timpul de călătorie către mai multe destinații, la ora 15:00 .

Acest nou traseu are potențialul de a reduce timpul de călătorie către Vama Siret, Botoșani, sau Albița, Iași, cu aproape o oră, oferind totodată condiții de siguranță îmbunătățite.Varianta ocolitoare a oraşului Bârlad este unul din drumurile de centură cele mai aşteptate din România, pentru că vine în acest caz cu o întârziere de trei ani, din cauza suspendării lucrărilor, blocării acestora, apoi contractării peste o perioadă lungă a altui antreprenor, cu necesitata efectuării unor noi expertize. Acum, în sfârşit, acest drum de centură a fost complet finalizat. Contractul, în valoare de 132 de milioane de lei, a fost semnat în 2018 și trebuia finalizat inițial în 2022.

Varianta ocolitoare Bârlad are o lungime totală de 11,28 km, cu o lăţime totală a platformei drumului de 10 metri, cuprinzând 4 poduri, 24 podeţe, 3 pasaje şi 4 intersecţii. Drumul ocoleşte municipiul Bârlad prin partea estică, pornind de la traseul DN24 / E581 din partea nordică, utilizând parţial conexiunea cu DN24A. După 11,28 km, varianta ocolitoare ajunge la sud de Bârlad trecând prin apropiere de satul Trestiana şi se reconectează cu DN24 / E581către sensul giratoriu cu DN24, care duce mai departe spre Tişiţa, şi DN11A, care duce spre Podul Turcului şi Oneşti.

Prin urmare, datorită acestei poziţionări, varianta ocolitoare va fi un drum extrem de important pentru tot traficul regional între oraşe precum Huşi, Vaslui, Focşani, Adjud, Tecuci. La fel de important va fi drumul şi pentru cetăţii Republicii Moldova, care folosesc în prezent traseul DN24 pentru deplasările între Bucureşti şi Chişinău.

Sursa: http://www.ziaruldevaslui.ro/astazi-se-deschide-traficul-pe-varianta-ocolitoare-barlad/

Ultimă oră

Același autor