Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a demonstrat, ajutat și de sistem, ce înseamnă să fii cu adevărat șmecher, după ce și-a petrecut în libertate ultimele cinci zile de pușcărie, cu prietenii și rudele. După ce a făcut doar trei ani și jumătate de închisoare din cele două pedepse contopite de cinci ani și șase luni, Fenechiu a revenit în Penitenciarul Vaslui doar pentru a-și lua rămas bun de la colegii de celulă și a semna documentele de eliberare condiționată.

Loading...

Conducerea Penitenciarului Vaslui i-a dat voie fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, cu acceptul Administrației Naționale a Penitenciarelor, să-și petreacă ultimele cinci zile de închisoare în afara gratiilor, după ce i-a aprobat acestuia cererea unei permisii în acest sens. Revenirea în unitatea de detenție vasluiană a coincis cu eliberarea sa condiționată din închisoare, după ce a ispășit trei ani și jumătate din cei cinci ani și șase luni la care fusese condamnat definitiv în primăvara acestui an. Astfel, când presa aștepta ca acesta să iasă pe ușa penitenciarului odată cu eliberarea condiționată, Relu Fenechiu a coborât dintr-o mașină cu numere de înmatriculare de Vaslui și intrat în unitatea de detenție. Ulterior, după aproximativ o oră, fostul ministru al transporturilor a ieșind zâmbind pe aceeași ușă a Penitenciarului Vaslui, oferind declarații ziariștilor.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, condamnat în luna martie la cinci ani și jumătate de închisoare în urma contopirii a două pedepse pentru fapte de corupție, a fost eliberat condiționat în urma unei hotărâri definitive a Tribunalului Vaslui. Magistrații vasluieni au respins, astfel, ca nefondată, contestația făcută de procurori la decizia Judecătoriei Vaslui, care hotărâse eliberarea condiționată a lui Relu Fenechiu.

Judecătoria Vaslui a dispus în 29 iunie eliberarea condiționată a fostului ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, admițând astfel propunerea Comisiei de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Vaslui, care a constatat că Fenechiu îndeplinește condițiile de a ieși din penitenciar anterior executării integrale a pedepsei pe care o avea de executat.

Tribunalul Vaslui l-a condamnat, pe 9 martie 2017, la cinci ani și jumătate de închisoare pe fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu pentru mai multe fapte de corupție, în urma contopirii a două pedepse – una de cinci ani, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată, și una de trei ani și zece luni, pentru trafic de influență în formă continuată și spălare de bani. De fapt, magistrații vasluieni au admis cererea formulată în instanță de Relu Fenechiu. (Ionuț PREDA)

comments

Sursa: http://estnews.ro/2017/08/09/asta-inseamna-sa-fii-cu-adevarat-smecher-fenechiu-si-petrecut-libertate-ultimele-cinci-zile-de-puscarie-cu-prietenii-si-rudele/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.