Asociația „Sirius” Bârlad, la întâlnirea coordonatorilor ESERO

0

Prof. Ioan Adam, președintele Asociației Astronomice “Sirius” (AAS) Bârlad

Loading...

La finele săptămânii trecute, președintele Asociației Astronomice „Sirius” Bârlad a participat la întâlnirea coordonatorilor ESERO (Biroul European de Resurse pentru Educație Spațială) din regiunea Nord-Est, găzduită de Gura Humorului, județul Suceava. ESERO este principalul proiect al Agenției Spațiale Europene (ESA) de susținere a învățământului primar și secundar în Europa, care utilizează spațiul cosmic drept context creativ pentru predarea și învățarea Științei, Tehnicii, Ingineriei și Matematicii (STEM). Obiectivul său constă în îmbunătățirea cunoștințelor și competențelor elevilor în aceste discipline încă din clasele primare și încurajarea lor în alegerea unei cariere viitoare în domeniile STEM.

„Cu această ocazie, a fost stabilit programul activităților pentru perioada imediat următoare și s-a propus crearea unei pagini web pentru o mai bună vizibilitate a grupului ESERO din regiunea Nord-Est. Din perspectiva Asociației Astronomice «Sirius», menționez participarea pentru prima oară la Concursul «CanSat», realizarea unor activități în cadrul programelor «Luna Mondială a Astronomiei» și «Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic», organizarea evenimentului «Asteroid Day» și pregătirea elevilor pentru participarea la Competiția Națională de Rovere «Exo-RO». Programul evenimentului de la Gura Humorului a inclus participarea coordonatorilor ESERO în calitate de lectori la seminarul «Start într-o carieră de succes», organizat și finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Suceava, în cadrul căreia lectorii au prezentat domenii și meserii din sfera astronomiei și științelor spațiale”, a declarat prof. Ioan Adam, președintele Asociației Astronomice „Sirius” (AAS) Bârlad.

În cadrul seminarului, a fost evidențiată importanța activităților AAS în alegerea carierei de astronom de către tinerii din organizație, unul dintre obiectivele Asociației fiind stimularea creșterii pe termen lung a numărului de studenți în domeniile științei și tehnologiei. Printre olimpicii pregătiți în cadrul AAS și care au cariere științifice de succes se numără Ruxandra Toma, doctor în astrofizică (Irlanda de Nord), Vlad-Dumitru Mărgărint, doctorand la Oxford (Anglia), Elena Onose, studentă la University College London (Anglia), Alin-Georgian Melinte, cercetător la Institutul de Fizică și Chimia Materialelor Strasbourg (Franța).

La final, elevii participanți și lectorii au primit diplome din partea organizatorilor.

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/asociatia-sirius-barlad-la-intalnirea-coordonatorilor-esero/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.