fbpx
28.6 C
Vaslui
luni, 15 august, 2022

AROGANȚĂ… Petrecere de nuntă de prost gust printre blocuri la Vaslui, la doi pași de Primărie! O familie venită din UK a ținut să le arate vecinilor opulența în care se scaldă cu banii câștigați la muncă, în străinătate. Așa că, la concurență cu slujba de la biserica Sf. Parascheva, au organizat o petrecere la scara blocului, cel mai probabil cu ocazia gătitului miresei. Ineditul situației a fost acela că cei 12 instrumentiști ai fanfarei au fost destul de matinali. Au dat deșteptarea în cartier la ora 10.00, de dimineață. Cei care și-au permis să lenevească în paturi într-o zi superbă de duminică au fost sculați de acordurile melodiei “Hora Muzicuțelor”, cântată un pic cam fals de instrumentiștii aduși cu microbuzul la eveniment. Pentru a fi o petrecere cu ștaif, organizatorii au scos în stradă un cort roșu pe care l-au așezat în mijlocul aleii pe unde circulă oameni și mașini, sub care au așezat o masă cu dulciuri, sucuri și șprițuri, pentru muzicanți sau cască gură. În acest decor tipic vasluian se învârteau două persoane, probabil nașii, îmbrăcați la patru ace cu accent londonez și cu limuzina cu numere de UK, trasă la scară și gătită corespunzător pentru nuntă.

Polițiștii “obraznici” care au stricat cheful “londonezilor” s-au stropșit și la polițiștii primarului

Loading...

După vreo 40 de minute de cântat a apărut și un echipaj de Poliție sosit la fața locului, în urma unei reclamații de la locatarii din zonă. În batjocură, formația a început să cânte “Marșul”, ca și cum polițiștii care au descins la eveniment erau musafirii de onoare așteptați. La un semn al organizatorului (sau al nașului) fanfara a încetat să mai chinuie urechile locatorilor din zonă. De la biserica aflată la o sută de metri de blocul nuntașilor, se auzea în surdină “Tătal Nostru”, semn că Sfânta Liturghie s-a terminat. Polițiștii au întrebat cine este organizatorul și acesta și-a făcut apariția, mândru ca un cocoș. Era tocmai acea pesoană, îmbrăcată la patru ace, care se tot agita printre lăutari. S-a legitimat și le-a spus polițiștilor că are aprobare de la Primărie. Un polițist local mai durduliu a intervenit și le-a spus că documentul pe care-l au ei, nu este o aprobare și un act prin care li se aduce la cunoștință că nu au voie să tulbure linistea și ordinea publică. Acel act fusese eliberat de conducerea Poliției Locale, după ce organizatorii evenimentului au făcut o cerere la primarul orașului, Vasile Pavăl, care ulterior a fost dirijată către structura sa de Poliție. Polițitul de la Poliția Municipală s-a stropșit la polițistul local al lui Pavăl și l-a invitat să părăsească zona: “Mergeți vă rog mai departe” a spus autoritar acesta, făcându-l pe polițistul durduliu al lui Pavăl să plece capul și să degajeze terenul.

Discuții inutile între polițiști și așa zișii “organizatori”, stranieri puși pe harță, capabili doar de celebra replică, “La voi aici, în România!”

Polițiștii hotârâți să curme acest eveniment zgomotos din centrul orașului au făcut doar figurație, chiar dacă au venit însoțiți și de o patrulă a Jandarmeriei. Aici s-au izbit de obtuzitatea organizatorului, dar mai ales de acea hârtie pe care organizatorii o tot fluturau. Dialogul dintre polițist și organizatori a fost parcă copiat din filmul lui Horațiu Mălăele, “Nuntă Mută”. Replicile soției celui care și-a asumat eticheta de organizator au fost de film. Îmbrăcată într-o rochie scurtă, dar cu un fel de trenă de păun a zis: “Ce fac cu toți oamenii aceștia? Am făcut o masă, o să vină acuși și cameramanul. Ce să fac? Opresc distracția la oameni?! Au cheltuit niște bani (n.r. probabil mirii) și noi (n.r. probabil că sunt nașii, în fața polițiștilor și-au asumat doar rolul de organizatori ai evenimentului)”. Polițiștii “intransigenți” au încercat și au continuat misiunea, dar nu prea le-a ieșit. Totuși le-au pus în vedere celor prezenți, dar mai cu seamă organizatorilor că discuția lor este înregistrată, audio, video. Și cam atât, fiindcă auzind cele spuse, organizatorul s-a întors cu spatele și pe un ton zeflemitor a spus celor care s-au strâns ad-hoc la petrecerea de la scara blocului: “Uite vine și Jandarmeria, băi! Câte echipaje…(n.r. se miră). E o intervenție puternică, deci cheamă toată Poliția. Că, deh! E o intervenție puternică!”.

Apoi, acesta și-a dat seamă că, cămașa îl strânge la gât și cu un gest de lord englez și-a așezat elegant papionul, care se încăpățâna să stea așa cum își dorea stăpânul. Adrenalina i-a dilatat acestuia jugularele de la gât și normal că-l incomodau din cauza gulerului scorțoș al cămășii. Cu o voce gâtuită a mai spus sfidător: “Hai, să mai dăm telefon să mai vină două mașini de jandarmerie!”

Oficial, polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale, dar nu știu dacă au fost amendă sau avertisment

Între timp, polițiștii îi explică soției organizatorului că hârtia “pe care au au la mână” nu este o autorizație de spectacol, ci doar un document care le permite acea adunare, cu condiția să respecte prevederile Legii 61 și anume să nu mai tulbure liniștea publică. Respectuos aceștia i-au anunțat pe nuntași că au primit doar un avertisment verbal, iar dacă mai vin a doua oară, nu va mai fi în regulă și vor fi sancționați contravențional. Au plecat ferm convinși că s-au făcut înțeleși, dar în urma lor organizatorii iar au dat tonul la fanfară. Așa că mașinile s-au retras de la eveniment pe acorduri lăutărești. Deși fanfara a mai cântat încă o oră și jumătate polițiștii nu au mai venit la fața locului, să aplice sancțiuni, lăsându-i să tulbure nestingheriți liniștea publică. Ulterior, prin vocea purtătorului de cuvânt, reporterii Vremea Nouă au aflat că la acest incident polițiștii veniți au aplicat sancțiuni contravenționale, dar nu au specificat dacă a fost vorba de amendă sau avertisment. Cert este că intervenția polițiștilor a fost nulă, fiindcă fanfara tocmită de londonezi a cântat trei ore, exact cât au cerut ei prin adresă la primarul Vasile Pavăl.

Soția organizatorului, probabil nașa mare, discurs de stranier frustrat că România nu le permite să facă ce vor când vin în concediu

Și soția organizatorului s-a dezlănțuit, după aroganța soțului care cerea la fața locului mai multe echipaje de Poliție. Aceasta a ținut un discurs de față cu polițiștii, de parcă ar fi făcut un live pe Facebook pentru toți “urmăritorii” din Vaslui: “Da’ ce! Am spânzurat pe cineva? Așa-i în România! Uite cum e în România! Bă (n.r. adresându-se mulțumii). Cine a sunat? Cui nu-i convine, acolo la Poliție, ce facem noi aici? Avem foaie la mână! Care-i dușmanul acela? Vin și eu o dată pe an acasă și mă trezesc cu reclamații. Dați-o dracului de treabă!” Cineva din public a completat dezaprobarea stimabilei și imediat aceasta a mai completat: “Nu-i nici oră târzie și am și foaie la mână!”

Surpriza celui care a făcut reclamație… I s-a spus că deranjarea liniștii publice nu este o urgență și să nu mai sune la 112

OPINIE … Locatarii din blocurile situate în spatele Primăriei au avut surpiza să fie deranjați încă de la primele ore ale dimineții de duminică de “trilurile” unei fanfare care falsa destul de penibil. Parcă nu le-a ajuns că de o săptămână zona e răscolită de excavatoare și picamere care lucrează la schimbarea conductei de apă. Așteptau acest sfârșit de săptămână pentru a se odihni, dar nu a fost cu putință din cauza petrecerii londonezilor, care au ținut ca gătitul miresei să fie la concurență cu slujba de duminică, de la biserică. Unii dintre ei au sunat la 112 și nu mare le-a fost mirarea să fie bruscați, după ce operatoarea de la Serviciul Unic le-a făcut legătura la Poliție. “Domnule, trimit un echipaj acum acolo, dar vă rog ca de acum să nu mai sunați la 112, pentru astfel de evenimente. Faptul că e zgomot mare, în accepțiunea noastră, nu este o urgență. Așa că, pe viitor, vă rog să sunați la Poliția Locală, la telefonul 0235.303.404!”. Oamenii s-au conformat și nu au mai avut curaj să sune la 112, chiar dacă petrecerea a mai continuat încă o oră și jumătate după plecarea echipajului de Poliție. Și nici la Poliția Locală nu au mai apelat după ce au văzut cum a fost bruscat echipajul acestora, de colegii mai mari de la Poliția Națională. Prin urmare, londonezii și-au făcut numărul, folosindu-se de acea “țidulă” dată de primar. Ce-i drept, în acea hârtie nu scria că nuntașii au voie să petreacă cu fanfară la scara blocului trei ore, deranjând locatarii din zonă, dar a fost suficient ca londonezii care fac obiectul acestui articol să se comporte de această manieră. Și aceasta, în condițiile în care primarul este destul de sever când vine vorba de liniștea publică. Terasele sunt închise la ora 22.00, parcurile și locurile închise și sigilate noaptea, cum s-a întâmplat cu cel de peste drum de Poliția Județului. Mai mult, începând cu 1 Mai, nuntașii care-și doresc să le fie oficializată căsătoria în alte locații decât în sediul Primăriei li s-au interzis până și acest drept. Dar unii au voie să facă ce vor, inclusiv petreceri la scara blocului cu fanfară, la primele ore ale dimineții, la concurență cu slujba de la biserică. Probabil sunt protejații acestui oraș, acoperiți de politicienii aflați vremelnic în fruntea administrației publice locale. Ei sunt cei care fac parte din categoria “mândri că sunt vasluieni”, fiindcă altfel nu se explică cum de într-un oraș unde numai pensionarii au drepturi poate cânta fanfara la o scară de bloc, trei ore, pentru o banală petrecere de nuntă. Alții, fără pile, își gătesc miresele pe melodii cântate în surdină la acordeon, la mică înțelegere cu vecinii de pe scară, alții o fac la scenă deschisă cu o fanfară de amatori, dar dotați cu instrumente cumpărate din fonduri europene.

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/video-nunta-in-stil-uk-intre-blocuri-la-vaslui-cu-triluri-de-fanfara-si-la-concurenta-cu-slujba-de-duminica-de-la-biserica-sf-parascheva-foto/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
12CititoriConectați-vă

Robo Știri