Relu Fenechiu a ajuns la penitenciarul din Vaslui în jurul după-amiezei zilei de luni, 7 august, şi a coborât din maşină înainte de a intra în incinta instituţiei. Limuzina Mercedes cu care a venit Fenechiu a fost condusă de Cătălin Popa, fost director sportiv al clubului FC Vaslui.

Loading...

Fostul baron liberal a declarat jurnaliştilor prezenţi că va oferi declaraţii după ce va ieşi definitiv din închisoare. A intrat apoi în penitenciar pentru a întocmi formalităţile privind eliberarea condiţionată. Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma, a precizat pentru „Adevărul“, că Relu Fenechiu a beneficiat de o învoire la sfârşitul săptămânii trecute.

Tribunalul Vaslui a decis luni, 7 august, eliberarea condiţionată fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, decizia instanţei fiind definitivă. Fenechiu a executat 3 ani, 6 luni şi 8 zile din pedeapsa totală de 5 ani decisă de magistraţi în dosarul „Transformatorul”.

Judecătorii Tribunalului Vaslui au respins contestaţia procurorilor DNA care s-au opus eliberării condiţionate, dispunând punerea în libertate a lui Relu Fenechiu înainte de executarea integrală a pedepsei. O decizie similară a fost pronunţată şi de instanţa de fond, Judecătoria Vaslui, pe 28 iunie. Procurorii DNA au contestat hotărârea Judecătoriei Vaslui, unul dintre motivele invocate fiind neachitarea prejudiciului din dosarul Transformatorul, peste 5,5 milioane euro.

În faţa faţa judecătorilor Tribunalului Vaslui, pe 2 august, Relu Fenechiu a recunoscut că ”a greşit” însă nici el şi nici avocatul acestuia nu au făcut nicio referire la neplata prejudiciului.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/vaslui/aroganta-fenechiu-ziua-eliberarii-conditionate-fostul-baron-liberal-intrat-penitenciar-loc-sa-l-paraseasca-1_5988399a5ab6550cb8cd4d45/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.