Ministru Agriculturii, Petre Daea, prezent duminică la Șuletea, cu ocazia sărbătorii Zilei Recoltei, a fost categoric în fața țăranilor din zonă care i-au povestit despre contractele de arendă pe care le au cu societatea Comcereal și pe care aceasta nu le onorează. „Din păcate, un contract, fie el semnat în fals, numai în instanță se strică”, le-a spus ministru după ce i-a ascultat. El i-a îndemnat să caute în acest sens consultanță la primării și la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură.

Loading...

După schimbarea acționariatului în cadrul societății, în 2014, Adrian Porumboiu renunțând la conducerea Comcereal în favoarea unor oameni de afaceri din Republica, țăranii din zonă nu și-au mai primit sumele cuvenite din arendarea terenurilor. Ei au protestat în mai multe rânduri, începând din vara lui 2015, în fața Primăriei Șuletea, cerând ajutorul autorităților pentru rezilierea contractelor. Primarul Ciprian Tamaș a chemat un avocat la una dintre întâlnirile cu sătenii pentru a găsi o modalitate de a angaja un executor judecătoresc pentru recuperarea arendei.
Pe de altă parte, reprezentanții Comcereal au promis în mai multe rânduri că vor restitui restanțele din arendă, fie prin produse, fin prin bani.
Din datele Primăriei Șuletea în comună către societatatea condusă în trecut de Adrian Porumboiu sunt arendate aproximativ 700 de ha..
Începând cu mijlocul anului trecut sute de proprietari au deschis procese firmei Trans Oil, situația scandalizând opinia publică vasluiană, dar și autoritățile locale, care au rămas însă neputincioase.
„Sunt oameni care nu înteleg ce se întâmplã. De doi ani nu li s-a mai dat arendă și este normal să fie nemulțumiți. O mare parte din suprafața dată în arendă a rămas nelucrată. Foarte mulți oameni au venit la mine și m-au sunat”, spunea primarul din Fălciu, Neculai Moraru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.