11.3 C
Vaslui
29 martie, 2024

Aproximativ 15.000 pachete cu țigări descoperite într-o autoutilitară condusă de un cetățean polonez

Posted by:

21 martie 2023

Polițiștii de frontieră sătmăreni au descoperit într-o autoutilitară condusă de un cetățean polonez, 14.730 pachete cu țigări fără timbru fiscal, ascunse în spatele unor saci cu pilote, pe care șoferul intenționa să le comercializeze pe piața neagră de desfacere din zon ă.

În cursul nopții trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al STPF Satu Mare au desfășurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 01.00, colegii noștri au oprit în trafic, pentru control, pe un bulevard din municipiul Satu Mare, o autoutilitară marca Mercedes Sprinter, înmatriculată în Polonia.

La volanul mașinii se afla un cetățean polonez, în vârstă de 46 de ani. Polițiștii de frontieră i-au solicitat șoferului să deschidă compartimentul de marfă al autoutilitarei. Aparent, acesta era încărcat cu saci cu pilote, însă în spatele lor se puteau observa mai multe cutii din carton. Mașina a fost condusă la sediul STPF Satu Mare, iar în urma controlului amănunțit au fost descoperite, în cutiile din carton, 14.730 pachete cu țigări marca Marlboro, fără marcaje fiscale, în valoare de 172.341 lei. Conform declarațiilor șoferului, marfa urma să fie comercializată pe teritoriul țării noastre.

În continuare, polițiștii de frontieră sătmăreni fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 țigarete, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora.

Șoferul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Satu Mare, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Partajează asta:

Sursa: https://estnews.ro/2023/03/21/aproximativ-15-000-pachete-cu-tigari-descoperite-intr-o-autoutilitara-condusa-de-un-cetatean-polonez/

Ultimă oră

Același autor