Aproape o sută de deținuți de la Penitenciarul Vaslui au vizionat, miercuri, în clubul instituției, proiecția filmului ”6,9 Richter” pentru ”a nu trăi sentimentul deșertăciunii și al inutilității”, scopul principal fiind acela al valorificării la maxim a singurului bun pe care îl mai au, respectiv ”timpul vieții sale”.

Loading...

Asociația Grupul de Inițiativă și Acțiune Vaslui a reușit să implementeze un nou proiect la Penitenciarul Vaslui, prin proiecția unui film în regia lui Nae Caranfil. Astfel, 94 de deținuți au putut să vizioneze, în clubul unității de detenție, proiecția filmului ”6,9 Richter”, scopul acțiunii fiind valorificarea la maxim a singurului bun pe care îl mai are persoana privată de libertate, în opinia celor din conducerea Penitenciarului Vaslui, și anume “timpul vieții sale”.

Tot ceea ce avea până în prezent, familie, prieteni, relații, bunuri, statut social, acum îi sunt greu accesibile, așteptând și pentru cel mai mic „contact” inițiativa celorlalți. Până și propria lui persoană riscă să se schimbe în contextul „ordinei și disciplinei”, al supraaglomerării, al luptei pentru supraviețuire. Posibilitatea de a oferi „ceva” care să-i reprezinte le va conferi persoanelor private de libertate sentimentul utilității și șansa de a fi mereu parte din societate. Penitenciarul are creat un cadru care poate că, în anumite privințe, este înaintea societății, dar responsabilitatea îndeplinirii cu succes a misiunii noastre sociale revine întregii societăți. Avem nevoie unii de alții, avem nevoie de a pune interesul general peste interesul personal pentru beneficiul tuturor”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

Inițiativa proiectării unui film românesc în incinta Penitenciarului Vaslui este a doua de acest gen a Grupului de Inițiativă și Acțiune, după ce anul trecut aceeași entitate a reușit, cu sprijinul unor artiști consacrați din întreaga țară, să picteze în artă murală aproximativ 1.500 de metri pătrați din pereții curților de plimbare și ai căilor de acces spre secțiile de deținere. (Ionuț Preda)

comments

Sursa: http://estnews.ro/2017/08/10/aproape-o-suta-de-detinuti-de-la-peniteniciarul-vaslui-au-vizionat-proiectia-filmului-69-richter-pentru-nu-trai-sentimentul-desertaciunii-si-al-inutilitatii/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.