Ani grei de închisoare pentru “teroristii” din Ivãnesti

0

Loading...

SENTINTÃ…Trimisi în judecatã pentru tentativã de omor, cei patru membri ai familiei Plopu si-au primit, ieri, pedepsele. Tribunalul Vaslui a decis ca fratii Ionut si Teofil-Teodor sã execute o pedeaspã de patru ani de închisoare si trei ani pedeapsã complementarã de interzicerea unor drepturi. Pãrintii celor doi, Teofil Filimon si Nina Plopu, au fost condamnati la câte trei ani de închisoare si doi ani pedeapsã complementarã de interzicerea unor drepturi. Sentinta Tribunalului nu este definitivã si poate fi atacatã, la Curtea de Apel, în termen de 10 zile de la comunicare. Pe partea civilã, familia Plopu a fost obligatã sã achite sume considerabile, daune materiale si morale victimei, cheltuieli de judecatã si de spitalizare. Cei patru membri ai familiei, Nina Plopu, Filimon Teofil si cei doi frati Tudorel si Ionut Plopu, au dat dovadã de tupeu si cruzime atunci când au sãrit la bãtaie la un vecin. Au tãbãrât pe el cu furci si rãngi si numai strigãtele vecinilor l-au salvat de la o moarte sigurã. Martorii au povestit cã Filimon Teofil, urcat pe un stog cu fân, a aruncat cu furca înspre victimã. Pe drum, în fata acestuia a iesit concubina bãrbatului, Nina Plopu, înarmatã cu o rangã si cei doi copii ai familiei, Tudorel Plopu si Ionut. Au lovit fãrã milã, iar victima, Daniel Mãciucã, a scãpat cu viatã, dar cu rãni grave. Bãrbatul a suferit o loviturã puternicã în zona capului si câteva întepãturi cu coarnele furcii. A fost transportat de urgentã la un spital din Iasi si supus apoi unei interventii chirurgicale.

Chiar dacã se credeau intangibili si sãtenii sustineau cã sunt “tinuti în brate” de unii, cei patru membri ai familiei Plopu din comuna Ivãnesti au fost trimisi dupã gratii de cãtre magistratii Tribunalului Vaslui. Astfel, ieri, instanta a dat sentinta în dosarul în care acestia au fost judecati pentru tentativã de omor. Judecãtorii i-au condamnat pe fratii Ionut si Filimon Plopu la câte 4 ani de închisoare. La aceastã pedeapsã se mai adaugã si pedeapsa complementarã de trei ani cu interzicerea unor drepturi. Ceilalti doi membri ai familiei, Nina Plopu si Filimon Teofil, au fost trimisi dupã gratii pentru 3 ani si doi ani pedeapsã complementarã de interzicerea unor drepturi. În laturã civilã, cei patru condamnati au fost obligati, în solidar, la plata a 540 de lei, cheltuieli ocazionate de transportul victimei si 3.792 de lei, cheltuieli de spitalizare. De asemenea, cei patru inculpati au fost obligati la plata a 50.000 de lei, daune morale si 1.500 de lei, cheltuieli judiciare avansate cãtre stat. Sentinta Tribunalului Vaslui nu este definitivã.       Aceasta poate fi atacatã cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Nina Plopu, Filiom Teofil, Tudorel Plopu si Ionut Plopu au fost trimisi în judecatã dupã ce au bãtut un vecin pânã l-au lãsat inconstient în mijlocul drumului si au fost la un pas de crimã. Victima a fost atacatã cu furci si rãngi si lovitã cu bestialitate. A fost salvatã de strigãtele disperate ale vecinilor si a ajuns, în stare gravã, la Spitalul Judetean Vaslui, apoi transferatã la o unitate spitaliceascã din Iasi, supusã unei operatii chirurgicale si medicii au reusit sã-i salveze viata. Totul ar fi pornit dupã ce bãrbatul care a ajuns în spital, Daniel Mãciucã, a avut curajul sã le spunã agresorilor, patru membri ai aceleiasi familii, sã nu-si mai lase animalele libere pe terenul lui. Supãrati de tupeul lui, acestia i-au promis cã vor avea grijã de el. L-au asteptat sã vinã acasã cu cãruta si l-au oprit. L-au tras jos din cãrutã si au tãbãrât pe el. Martorii au povestit scene greu de imaginat. “Capul” familiei, Filimon Teofil, era cocotat pe un stog cu fân în momentul în care victima a ajuns pe drumul spre casã, cu cãruta. A aruncat cu furca înspre acesta fãrã sã-l nimereascã. În fata cãrutei a iesit concubina, Nina Plopu, înarmatã cu o rangã si cei doi copii ai acesteia, Ionut si Tudorel Plopu, fiecare cu câte o furcã în mânã. Au lovit fãrã milã, fiecare pe unde a apucat. Astfel, victima s-a ales cu o ranã urâtã la cap si cu câteva întepãturi, în zona abdominalã, fãcute cu coarnele furcii. “Am iesit eu si vecinii si am început sã tipãm la ei sã-l lase în pace, cã-l omoarã. L-au lãsat pânã la urmã în pace. M-am dus la el si am vãzut cu tâsnea sângele din el ca dintr-un izvor. Am luat un fular de la o vecinã si l-am pansat, apoi am sunat la ambulantã”, povestea, la acea vreme, Alina Mãciucã.

Familia lui Filimon, teroarea satului Gologofta

POVESTE…Declaratiile oamenilor din Gologofta au scos la ivealã faptul cã Teofil Filimon, concubina si cei doi copii ai sãi au terorizat satul de când s-au mutat aici. Sãtenii povestesc cã aceastã familie fãcea ce voia si sãrea la bãtaie la oricine avea curaj sã îi atragã atentia. Oamenii povesteau cã cei doi copii ai familiei, Ionut si Tudorel, îsi luaserã câini de luptã din rasa pitbull cu care amenintau sãtenii. “Au terorizat tot satul. Nu este om aici care sã nu fi fost bãtut sau amenintat de familia asta. Sunt si foarte violenti. Dau drumul la animale pe terenurile oamenilor si nu le pasã de nimeni si de nimic. Cel bãtrân, Filimon, se lãuda cã el este boss-ul în Ivãnesti si nimeni nu-i va face niciodatã nimic. Au fost depuse plângeri împotriva lui, dar degeaba. Tot cum au vrut ei au fãcut. Cineva îi apãrã pe acestia, iar ei îsi bat joc de noi. Eu am ajuns sã dorm si cu securea sub cap si sã-mi baricadez curtea de fricã. Nu existã unul în tot satul care sã nu fi avut probleme cu ei si probleme sunt cu ei de ani de zile, de când au ajuns în satul nostru. Teofil se lãuda prin sat cã îsi va lua fiii si poate sã omoare pe cine vrea în sat. Va lua vina asupra lui si copiii vor rãmâne liberi”, povestea Adrian Ursu, un tânãr dn Gologofta care a avut, la rândul lui, probleme cu aceastã familie. Mai mult, acesta a povestit cã a depus si plângere la politie împotriva lui, dar cã nimic nu s-a rezolvat. Acuzatii asemãnãtoare a fãcut si o vecinã a victimei care povestea cã, dupã ce a fost martorã la scena în care vecinul ei a fost bãtut cu bestialitate, i-a fost teamã sã-si mai lase copiii sã meargã si pânã la magazin sã cumpere pâine.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/ani-grei-de-inchisoare-pentru-teroristii-din-ivanesti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.