11.3 C
Vaslui
28 aprilie, 2024

Angajat al unei instituții, acuzat de deturnarea licitațiilor publice

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au probat activitatea infracțională a unui bărbat, din municipiul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de folosirea funcției pentru favorizarea unei persoane, fals în declarații și deturnarea licitațiilor publice.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au stabilit că, în perioada 2019-2023, un bărbat, de 50 de ani, în calitate de șef al unui complex aparținând unei subunități a unei instituții publice, ar fi aprobat documente ce vizau achiziția de diverse produse destinate utilizării în cadrul complexului, prin intermediul unei societăți comerciale deținută de membrii familiei sale.

La data de 13 martie 2024, în baza probatoriului administrat, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au luat față de persoana cercetată măsura reținerii, pentru 24 de ore.

Astăzi, 14 martie, aceasta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, pentru stabilirea și probarea întregii activități infracționale a bărbatului.

Sursa: http://www.ziaruldevaslui.ro/angajat-al-unei-institutii-acuzat-de-deturnarea-licitatiilor-publice/

Ultimă oră

Același autor