Cea mai mare captură de ţigări contrafăcute operată la Botoşani s-a terminat ieri în instanţă cu o condamnare simbolică. Astfel, şoferul camionului care a asigurat transportul, Mihai Brînduşescu, de 56 de ani, din Bucureşti, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru complicitate la punerea în circulaţie a unui produs contrafăcut, instanţa dispunând confiscarea celor 62.390 pachete ţigări contrafăcute, marca „Plugarul”.

Sentinţa definitivă a fost pronunţată de Curtea de Apel Suceava, după un proces care a durat aproape patru ani şi după o altă anchetă care nu a putut să-i scoată la iveală pe cei care au încercat să plaseze ţigările. Astfel, în noiembrie 2011, Brînduşescu a fost solicitat să efectueze un transport pe ruta Bucureşti-Botoşani. Împreună cu un alt bucureştean şi cu un cetăţean moldovean, a mers într-o curte dezafectată din Popeşti Leordeni, unde s-au încărcat în camionul său mai multe pachete de carton. Când a întrebat ce conţin pachetele, i s-a răspuns că este marfă fragilă.

Loading...

La intrarea în Botoşani au apărut surprizele, doi moldoveni spunându-i să părăsească imediat zona. Acesta s-a conformat pe moment, dar a doua zi a revenit la Botoşani, unde a sesizat şi reclamat dispariţia camionului.

Ce nu ştia el era că procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism intraseră pe fir, iar camionul fusese confiscat. Astfel, se ştia că ţigările erau contrafăcute la o fabrică clandestină din Blejoi, Prahova, cu tutun bulgăresc adus ilegal de basarabeni, care din cauza lipsei de date nici nu au putut fi inculpaţi.

Ce a dat operaţiunea peste cap a fost o greşeală din timpul intervenţiei. Astfel, imediat ce camionul a ajuns în Botoşani, anchetatorii au solicitat sprijinul unui echipaj de poliţie rutieră, în scopul identificării suspecţilor, dar poliţiştii au folosit excesiv semnalele luminoase şi acustice, iar cei din zonă s-au dispersat.

sursa:http://www.monitorulbt.ro/Stiri/Botosani/Actualitate/2017-09-12/Ancheta+record+stricata+de+politistii+rutieri.html

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/ancheta-record-stricata-de-politistii-rutieri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.