Loading...

ÎNTÂRZIERE…A trecut o sãptãmânã de la accidentul produs de un politist asupra cãruia planeazã ipoteza ca era beat si nici acum colegii sãu la Investigatii Criminale, care ancheteazã acest caz, nu au primit rezultatele alcoolemiei de la Medicina Legalã. Stefan Florin a refuzat sã sufle în alcooltest, astfel cã cei de la Rutierã l-au dus la spital pentru recoltarea de probe biologice. Acesta nu este singurul ofiter de politie prins bãut la volan, însã atitudinea sa de a-i persifla pe colegii sãi veniti la accident, nu este una demnã. În luna iulie, un alt ofiter din cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate a fost prins cu o alcoolemie de 0,5 mg/l alcool pur în aerul expirat. În schimb, acesta a dat dovadã de fair-play si de onoare fatã de uniforma de politist, recunoscând comiterea faptei, si a pledat vinovat în fata judecãtorilor.

Semne de întrebare în cazul accidentului petrecut sãptãmâna trecutã pe raza comunei Muntenii de Jos. Sâmbãtã seara, politistul a intrat în coliziune cu un taximetru care circula regulamentar. Colegii de la Rutierã au vrut sã-l testeze pe Stefan Florin, dar acesta a refuzat sã sufle în alcooltest. Astfel, ofiterul de la Investigatii Criminale a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice si s-a ales cu dosar penal. Dupã o sãptãmânã, rezultatele sunt încã secrete si nici nu au fost comunicate celor care fac cercetãri în acest caz, asa cum sustin reprezentantii IPJ Vaslui. Din acest motiv, politistul poate conduce nestingherit pânã când se va stabili dacã acesta era sau nu era bãut în momentul producerii accidentului. Martorii de la evenimentul rutier sustin cã politistul era beat. În acelasi timp, dacã politistii de la Rutierã nu aveau bãnuieli cã cel care se face vinovat de producerea accidentului ar fi consumat alcool, atunci nu ar fi insistat pentru testare si recoltare de probe biologice. Rãmâne de vãzut cât va mai dura pânã când cei de la Medicina Legalã vor primi rãspunsul asteptat.

Cazul politistului Stefan Florin nu este unul singular

Stefan Florin nu este singurul politist prins bãut la volan. În luna iulie, un ofiter al Biroului de Combatere al Crimei Organizate a fost prins cu o alcoolemie de 0,5 mg/l alcool pur în aerul expirat. În fata anchetatorilor si a judecãtorilor a recunoscut comiterea faptei si a cerut sã beneficieze de acordul de recunoastere, adicã sã beneficieze de o reducere cu o treime din cuantumul pedepsei ce o poate primi în astfel de cazuri. Chiar dacã alcoolul la volan este un factor ce poate genera adevãrate tragedii pe sosele, politistul de la Combaterea Crimei Oragnizate a dat dovadã de atitudine adevãratã de politist atunci când a recunoscut comiterea faptei si nu a încercat musamalizarea acesteia.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/alcoolemia-politistului-smecher-top-secret

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.