Ajuns primar cu PNL, candidat pentru primărie cu PSD

0

Precum în cazul multora, pentru actualul primar interimar din Oșești politica există doar ca să îl facă „om mare”. Deși în urmă cu doar un an candida din partea PNL la primărie, ocupând doar un loc de consilier local, viceprimar, dar ulterior primar interimar, pentru alegeri de pe 5 noiembrie Didi Alexandroae este candidatul PSD la primărie. După ce l-au dat afară din partid pentru trădarea sa, Nelu Tătaru, președintele PNL Vaslui, îi cere prefectului să dea ordinul de vacantare a locului de consilier pentru Alexandroaie, care trebuie să-și piardă și funcția de primar măcar cu două săptămâni înainte de alegerile pentru care a făcut harcea-parcea din politică.

Loading...

Didi Alexandroae, ajuns acum primar interimar în Oșești în urma condamnării la un an cu suspendare pentru conflict de interese a fostului primar Grigore Lefter, candida anul trecut din partea PNL pentru funcția de primar în comună. Nu a reușit să iasă primar și a tras învățăminte din asta. Data viitoare, adică pentru alegerile de pe 5 noiembrie, pentru că i s-a oferit această șansă, va candida din partea partidului cu care crede că are mai multe șanse de a reuși, PSD, indiferent că acesta reprezenta marele adversar de anul trecut. Până la urmă ce este și politica asta dacă nu o trambulină care să îl ajute să ajungă cel mai mare din comună.
După ce au aflat din presă că Didi Alexandroae nu va mai fi candidatul lor la primăria din Oșești la alegerile parțiale din 5 noiembrie, liberalii au făcut ce au mai putut în cazul celuia care în trecut oscilase, de altfel, permanent între cele două formațiuni: l-au dat afară din partid, desemnând un alt candidat pentru primăria din comună. Trădătorul a rămas însă primar, Prefectura întârziind să-i vacanteze locul de consilier local, câștigat cu PNL, vacantare care ar fi dus și la pierderea funcției de primar, de care Alexandroae vrea să se agațe.
„În urmă cu o săptămână, am trimis către Prefectură documentele prin care Didi Alexandroae își perdea calitatea de membru al PNL și, odată cu asta, și calitatea de consilier local și implicit funcția de primar interimar. A trecut o săptămână și nu am primit niciun răspuns. Conform legii, Prefectura poate duce termenul până la care emite ordinul de vacantare a locului de consilier în 30 de zile. Noi îi transmitem însă prefectului să nu se implice mai mult decât prevedere legea în organizarea alegerilor din Oșești. Printre toate lucrurile pe care am văzut că le face pentru desfășurarea alegerilor trebuie să fie și răspunsul la documentele trimise de PNL”, a spus Nelu Tătaru, președintele PNL Vaslui, în cadrul unei conferințe de presă.
„Noi considerăm că nu există niciun motiv pentru ca Instituția Prefectului, prefectul județului să amâne până la 30 de zile această decizie”, a spus și Marius Arcăleanu, secretarul general al Organizației Județene a PNL Vaslui.
Până la decizia prefectului Eduard Popica, Didi Alexandroae este politicianul local care sfidează și politica, dar și legea, cea prin care aleșilor locali li se interzicea migrația de la un partid la altul. El a reușit performanța de a fi, în același timp, primarul interimar ales pe listele unui partid, PNL, și candidatul partidului pe care l-a înfruntat în alegerile precedente, PSD, pentru aceeași funcție pe care o deține deja.
Cât despre moralitatea sa îndoielnică, mai poate fi adăugat faptul că Didi Alexandroae i-a părăsit pe liberali de pe o funcție de încredere cu care a fost investit de membrii de partid, cea de vicepreședinte al organizației județene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.