fbpx
2.2 C
Vaslui
vineri, 27 ianuarie, 2023

Află ce măsuri restrictive au fost impuse la redeschiderea școlilor

7 mins în urmă

Loading...

2 Vizualizari

Şcolile vor fi redeschise pe 9 ianuarie, potrivit programului, a declarat, joi, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, care a adăugat că nu este încurajată neparticiparea la cursuri.

“Procesul educaţional va reîncepe cu 9 ianuarie, lunea viitoare, aşa cum este prevăzut în structura anului şcolar. Nu încurajăm în niciun fel neparticiparea la cursuri. Considerăm că, după doi ani pandemici, este foarte important să păstrăm ritmul şi să avem un procent mare de participare la cursuri. Considerăm că accentul, aşa cum am discutat împreună cu domnul ministru al Sănătăţii, trebuie să fie pe prevenţie”, a spus Ligia Deca, într-o conferinţă de presă comună cu Alexandru Rafila, în contextul numărului mare de cazuri de gripă din ţara noastră.

Ea a menţionat că un triaj “observaţional” trebuie făcut zilnic atât de către familii, cât şi la intrarea la şcoală sau la grădiniţă.

“Orice cadru didactic, la începutul orelor de curs, poate observa dacă există simptome specifice virozelor respiratorii şi Direcţiile de Sănătate Publică vor ajuta prin informări atât inspectoratele, cât şi şcolile cu toate informaţiile necesare, în aşa fel încât acest triaj să fie unul eficient”, a afirmat ea.

Ministrul Educaţiei a subliniat că “este responsabilitatea noastră, a tuturor – atât părinţi, cât şi profesori şi management şcolar -, să prevenim răspândirea virusului gripal”.

“Sunt convinsă că toţi cei implicaţi în procesul educaţional vor face tot ce le stă în putinţă ca lucrurile să continue normal în şcoli”, a mai afirmat ea.

Deca a menţionat că este recomandată purtarea măştii de protecţie pentru profesori şi elevi, subliniind importanţa respectării normelor de igienă.

“Ne dorim ca toţi copiii să aibă acces la educaţie şi, în cazul în care manifestă simptome respiratorii, să aibă o perioadă cât mai scurtă, care este ulterior recuperată, de izolare la domiciliu”, a punctat ministrul.

Ministrul Educaţiei a mai spus că în regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar există prevederi pentru o eventuală decizie de a închide o şcoală în cazul unui focar de gripă.

Sursa: http://actualvs.ro/afla-ce-masuri-restrictive-au-fost-impuse-la-redeschiderea-scolilor/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
13CititoriConectați-vă

Robo Știri